ZAKAZAN OBRAČUN SA ITALIJOM: Hrvatska nakon petaraca u finalu SP!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 18:50

ZAKAZAN OBRAČUN SA ITALIJOM: Hrvatska nakon petaraca u finalu SP!

"Barakude" potopile Francusku.

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Dohi, pošto su u dramatičnom polufinalu posle peteraca uspeli da savladaju Francusku. "Barakude" su do utakmice za titulu šampiona planete stigli nakon 11:11 u regularnom delu, te 6:5 u penalima protiv najveće senzacije na turniru.

Veoma uzbudljivo drugo polufinale u Kataru donelo je još jednu fantastičnu poslednju četvrtinu Francuza, koji su u trećem meču u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na izuzetan način finiširali.

Najpre u osmini finala protiv Australije, zatim i protiv Mađarske u četvrtfinalu, da bi u ovom polufinalu nadoknadili čak tri gola minusa u završnih osam minuta.

Hrvati su imali 9:6, ali im to nije bilo dovoljno za trijumf, a "trikolori" su čak u finišu imali dva napada sa igračem više za vođstvo.

Nisu uspeli, te je Fatović Hrvatima doneo 11:10 na 52 sekunde pre kraja, da bi na 18 sekundi do isteka vremena Enco Kaš pogodio na volšeban način i izborio peterce.

Svi izvođači su bili sigurni u prvih pet serija, pa se "krug okrenuo".

Marinić-Kragić je pogodio u šestoj seriji, a onda je Ivica Tucak promenio golmana, postavio Anića i on je odbranio peterac kojim je odveo Hrvatsku u finale prvenstva sveta.

U meču za titulu sastaće se Italija i Hrvatska, dok će se za bronzu boriti Španija i Francuska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.