ŽABER PODRŽALA PALESTINU: Izraleci odmah zatražili kaznu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 22:25

ŽABER PODRŽALA PALESTINU: Izraleci odmah zatražili kaznu

Tunišanka pozvala na mir.

U centru pažnje svetske javnosti ovih dana je sukob Izraelaca i Palestinaca, a iznenada je to postalo tema i u teniskim krugovima zbog Ons Žaber

Teniserka iz Tunisa se oglasila na društvenim mrežama u znak podrške narodu Palestine, što nije naišlo na dobre reakcije u redovima Teniskog saveza Izraela koji su odmah poslali žalbu na adresu WTA. Žaber je na društvenim mrežama poručila da nasilje neće doneti mir.

 - Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su Palestinci prošli u poslednjih 75 godina je neopisivo. Ono kroz šta prolaze nedužni civili je neopisivo; bez obzira koje su vere i koje im je poreklo. Nasilje nikad ne donosi mir, ne mogu da budem uz nasilje, ali ne mogu ni čutim kada se ljudima oduzima njihova zemlja. Razumevanja konteksta priče je vrlo važno, gledajuti šta se dešava danas i odlučiti da se ignoriše nedavna istorije je nedogovorno i to neće doneti mir. A mir je sve do čega nam je stalo. Mir je nešto što svakom treba i što svako zaslužuje. Prekinite nasilje i oslobodite Palestinu - poručila je nedavno Žaber.

Zbog ove poruke oglasio se Teniski savez Izraela.

 - Teniserka podstiče i podržava ubilačku terorističku organizaciju. Srećni smo da je manjini u poređenju sa ostatkom u svetskom sportu. Otuda što je igračica pod okriljem WTA, oni su odgovorni za ovaj slučaj. Asocijacija i ITF sada čekaju da vide koje mere će biti preduzete protiv nje - navodi se u saopštenju TS Izraela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.