Izvor: B92, 19.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YUBA liga: derbi Kraljeva pripao Mašincu

U poslednjoj utakmici drugog kola košarkaškog prvenstva Srbije, Mašinac je u Kraljevu bio uspešniji od Sloge 88:85. U meču pred prepunim gledalištem, Mašinac je bio koncentrisaniji i posle jednog produžetka pobedio u prvom prvoligaškom meču u istoriji između dva kluba iz Kraljeva. Najefikasniji na meču bio je igrač Mašinca Dušan Knežević sa 25 poena. Košarkaši Partizan Mobtela ostvarili su drugu pobedu u YUBA ligi. "Crno-beli" su na Novom Beogradu pobedili ekipu Atlasa sa 85:81, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a najbolji u redovima šampiona bio je Frederik Haus sa 19 poena. Dve hiljade gledalaca gledalo je neizvesniji meč od očekivanja, jer je Atlas, predvođen Sašom Bratićem (21 poen) pružao ozbiljan otpor.

Hemofarm jena svom terenu pobedio niški Ergonom 101:78. Pred oko 1.000 navijača, Hemofarm je do druge pobede u prvenstvu došao tek u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji na terenu bio je igrač Hemofarma Nebojša Bogavac sa 31 poenom, dok je u ekipi Ergonoma najviše poena postigao Dragoslav Marković - 15. U ekipi Hemofarma nije bilo Vladimira Tice koji se na prošloj utakmici povredio.

Trener Ergonoma Srećko Sekulović izjavio je na konferenciji za novinare da je zadovoljan igrom svog tima u tri četvrtine, ali je naglasio da su podbacili u skoku u odbrani što je Hemofarm znao da materijalizuje. Trener Hemofarma Aco Petrović ocenio je večerašnju pobedu važnom, jer se igračima posle poraza na domaćem terenu od poljskog Anvila u FIBA ligi vratilo samopouzdanje. "Sve to može i mnogo bolje", poručio je Petrović.

U Novom Sadu, Milan Gurović predvodio je ekipu Vojvodine do ubedljive pobede nad ekipom Zastave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.