WTA MADRID: Beloruskinja dobila prvu igračicu sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 23:14

WTA MADRID: Beloruskinja dobila prvu igračicu sveta

Revanš za poraz u Štutgartu.

Beloruska teniserka Arina Sabalenka osvojila je turnir u Madridu, nakon što je u finalu pobedila prvu igračicu sveta Australijanku Ešli Barti  sa 2:1 (6:0, 3:6, 6:4).

Ovo pobedom Sabalenka je uspela da dođe do desetog trofeja u karijeri. Za trijumf joj je bio dovoljan 101 minut, a time se revanširala Bartijevoj za poraz nedavno u finalu turnira u Štutgartu, kada je Australijanka slavila u tri seta.

Arina je furiozno počela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meč i dobila set bez izgubljenog gema posle samo 26 minuta.

Bartijeva je morala da se trgne, odmah je napravila brejk u drugom setu i povela sa 2:0, ali se Sabalenka pribrala i vratila brejk (2:2).

Nažalost, odmah je dozvolila ribrejk i Barti je držala tu prednost sve do devetog gema kada je napravila i treći brejk u setu za 6:3 i izjednačenje u meču.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova u prvih osam gemova, a onda je Beloruskinja dobila dva gema sa nulom i došla do trofeja.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Eženi Bušar, teniserka iz Kanade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.