Vulin: Marihuana neće biti legalizovana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2022, 18:10

Vulin: Marihuana neće biti legalizovana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obeležavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da lake i teške droge ne postoje i da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

"Čak 80 posto krivičnih dela nastaje i proističe zbog droge. Srpska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući našu decu, našu omladinu. Lake i teške droge ne postoje, i baš kao što hapsimo one sa kilogramima kokaina ili heroina, isto tako hapsimo i one sa jednim džointom. Dok je predsednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi", poručio je ministar unutrašnjih poslova prilikom razgovora sa studentima.

On je naglasio da je Studentski grad kontrolisano mesto, bezbedno mesto, ustanova koja ima svoja jasna pravila koja se poštuju.

"U Studentskom gradu borave studenti iz svih krajeva Srbije, uče, druže se, treniraju, ali u kontrolisanim uslovima uz najviše mere zaštite. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova redovno patroliraju i obilaze Studentski grad, preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti kako bi bezbednost studenata bila na najvišem nivou. Takođe, s obzirom da se protiv naše države vodi specijalni rat i da su lažne dojave o bombama sve učestalije, kontradiverzione ekipe vrše preventivne preglede i u Studentskom gradu i u studentskim domovima i na fakultetima, dakle, na svim mestima gde borave studenti", istakao je Vulin.

Generalni sekretar SKONUS-a Luka Marošanin zahvalio se državnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na brizi koju iskazuju za studente i njihovu veću bezbednost i zaštitu, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

"26. jun je važan dan, kada mi kao studentski predstavnici posebno pokušavamo da istaknemo štetnost narkotika, kao i probleme koje njihova zloupotreba donosi. Mladi su posebno osetljiva grupa, a posledice koje konzumiranje narkotika donosi su razorne. Zato nam je velika čast što smo danas o ovoj temi imali priliku da porazgovaramo sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom. Mi studenti u potpunosti podržavamo politiku ministra Vulina i Ministarstva policije da treba hapsiti i za jedan džoint, jer uništavanje mladih je nedopustivo", poručio je Marošanin.

Predsednik udruženja studenata doma 3 Marina Terzić zahvalila se MUP-u, ministru policije Aleksandru Vulinu i direktoru Studentskog centra Goranu Miniću na svemu što čine za podizanje nivoa bezbednosti studenata.

"Veliko nam je zadovoljstvo što je ministar unutrašnjih poslova danas bio u poseti Studentskom gradu. Razgovarali smo o vrlo značajnim temama koje su trenutno aktuelne i tiču se svih studenata podjednako i njihove bezbednosti", istakla je Terzić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Dok god je Vučić na čelu Srbije, marihuana neće biti legalizovana

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2022

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posjetio je danas Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.