Vuk Radivojević ostavio Mornar na začelju

Izvor: Mondo, 27.Nov.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Radivojević ostavio Mornar na začelju

"Igosi" se trgli pod vođstvom novog trenera. Šampion Crne Gore u sve većem problemu.

Foto: MN Press

Igokea se vraća iz Crne Gore sa vrednom pobedom, četvrtom ove sezone.

Na parketu tamošnjeg šampiona, ekipa Žarka Milakovića ostvarila je drugi trijumf u nizu, posle duge i dramatične završnice, "prelomljene" trojkom Vuka Radivojevića 46 sekundi pre kraja.

Mornar - Igokea 97:103 (23:27, 19:27, 27:19, 28:30)

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su se domaći u poslednjoj deonici vratili iz zaostatka od devet poena (72:81) i na čelu sa Bobijem Braunom čak i poveli pred poslednja dva minuta (90:87), gosti iz Laktaša imali su spremne, brze odgovore.

Tomislav Zubčić je pogodio važnu trojku iz ćoška (90:90), a tačku na epilog stavio je Vuk Radivojević, odlučujućim hicem sa daljine, iz driblinga. Kad je lopta prošla kroz mrežicu sasvim jasno se nazirao trijumf gostiju, dok su navijači počeli da se pakuju za odlazak iz hale.

Igokea je tako napravila veliki korak napred na tabeli i izjednačila se sa Partizanom i FMP-om, dok su Barani u sve većem problemu dok sezona odmiče. Njihova situacija mogla bi uskoro da postane još teža, ako su tačne informacije da će Bobi Braun uskoro da iskoristi klauzulu ugovora koja mu omogućuje da ode u Kinu.

U tom slučaju, nekadašnji lider Evrolige završio je ovog ponedeljka kratku epizodu u Mornaru sa 21 ubačenim poenom, kojim ipak nije pomogao da crnogorski tim izbegne poraz.

Sa druge strane, najefikasniji među gostima bio je Zubčić sa 23 poena, a zapažen je bio i novajlija Oliver Lafajet, sa 20 poena i šest asistencija. Uz taj tandem, Milakovićevu ekipu predvodili su i Latavijus Vilijams sa 14 poena, Sava Lešić sa 12 i Radivojević, koji je pogodio oba šuta za tri poena.

Ispostavilo se njegov drugi i poslednji pokušaj bio odlučujući.

Pročitajte rezultate svih utakmica 9. kola ABA lige.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.