Vučić: Po prvi put bez deficita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Po prvi put bez deficita

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija u prvih 40 dana ove godine nema deficit, "po prvi put u savremenoj istoriji".

"U prvom kvartalu 2015. je predviđen deficit od 55 milijardi dinara, odnosno oko 450 miliona evra, ali u prvih 40 dana ove godine nemamo deficit", rekao je Vučić na konferenciji Beogradski dijalozi, čiji su organizatori Forum Srbija - Nemačka i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Plan je da u ovoj godini imamo fiskalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deficit manji od 4,75 odsto bruto domaćeg proizvoda. Taj deficit će ići ispod 4,2 odsto, rekao je Vučić.

"Međunarodni monetarni fond procenjuje da će sledeće godine Srbija imati ekonomski rast od 1,5 odsto, ali mi mislimo da će biti veći od dva odsto", izjavio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.