Vrediš koliko i poslednji rezultat! Ultimatum Zidanu?

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrediš koliko i poslednji rezultat! Ultimatum Zidanu?

Desilo se već Karletu Anćelotiju, ide li Francuz istim putem. Šta su problemi Realove svlačionice?

Zinedin Zidan već počinje da oseća pritisak, uzastopni remiji posle dobrog starta su upalili alarme, a ovo za Real nije neuobičajeno.

Podsetimo, Francuz je od privremenog rešenja, bez obzira što sada to u Madridu negiraju stigao do evropske titule, pa klub nije imao drugo rešenje, osim da ga promoviše u stalnog trenera.

Ali, i tada su ga pratile priče >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da je suviše neiskusan za tu ulogu, da će prvi loši rezultat poljuljati poverenje Florentina Pereza i pre svega klupskih direktora, koji nisu zadovoljni Zidanovim izborom.

Pre svega, gornji ešaloni kluba se nisu slagali sa smenom Beniteza koji je bio više ideja direktora nego Pereza. Ali, 11. "klempavko" u istoriji ih je naterao da zaćute.

Kako se i očekivalo, prva veća kriza i već su stvari drugačije. Serija remija je uzdrmala Zidana, ali više od svega brine činjenica da Real nema igru. Na to se nadovezala izmena Ronalda protiv Las Palmasa. To je narušilo odnose Francuza sa prvom zvezdom, a igrači, ili većina onih bitnih su stali na stranu Portugalca.

Sve su to jasno nagađanja, niko ne zna šta se stvarno desilo, Zidan se pravdao, ali usledio je novi neuspeh kod kuće što je dodatno otežalo situaciju.

Osnovni problemi su navodno nezadovoljstvo Ronalda koji zbog povrede ne uspeva da bude na svom nivouz, pa bes projektuje na Zidana, zatim to što Hames ne igra jer Zidan forsira mladog Asensija. Kada na to dodate dualitet Morata-Benzema, gde navodno stariji Francuz ima podršku Kristijana, sve se urotilo protiv legendarnog Zidana koji ne uspeva da zavede red i pored igračkog autoriteta koji je doneo na klupu.

Poboljšanje je potrebno odmah, Barsa je ispunila kvotu kikseva i svaki sledeći Reala će otežati život Zidanu.

Neki mediji idu toliko daleko da proglašavaju gostovanje u Sevilji ključnim, Ako Real ne pobedi Betis, logičan je ultimatum. Zidana neće smeniti, ali prvi sledeći kiks bi značio promenu trenera.

Serija utakmica podrazumeva mečeve sa Bilbaom, pa onda sudare sa novajlijama Alavešom i Leganjesom, duel kod kuće sa Hihonom. Bilo koji neuspeh, kombinovano sa porazom od Barselone u "El Klasiku" u novembru pred novu pauzu bi značio verovatno otkaz za "Zizua".

Perez se na takve stvari lako odlučuje, Zidana će čuvati to što ga je sam predsednik izabrao, ali ne po cenu loših rezultata...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.