Votford nije šala - okrenuo Totenhem!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Votford nije šala - "okrenuo" Totenhem!

Votford je ubedljivo najprijatnije iznenađenje na početku sezone Premijer lige i posle četiri kola ima 12 bodova. Nije ga zaustavio ni Totenhem, koji je vodio. Sigurna pobeda Junajteda i glupost Rašforda.

Ništa nije nagoveštavalo preokret Votforda protiv Totenhema...

"Pevci" u uz dosta sreće stigli do vođstva autogolom Abdulajea Dukura. Francuz je loše reagovao posle gužve u 53. minutu i loptu, koja je upućena sa desnog boka, nespretno je smestio u sopstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mrežu.

Ali...

Uzbuđenja su tek sledila u susretu dve neporažene ekipe, sa po tri pobede.

Ne samo da Totenhem nije uspeo da sačuva prednost, već nije uspeo ni bod da osvoji. Za tim Maurisija Poketina ovo je bio prvi poraz u sezoni. Votford je vezao maksimalne četiri pobede. Sjajno i već sada kruže priče o "novom Lesteru"...

Više definitivno nije iznenađenje, jer tim Havijera Garsije igra neverovatno. Pun je samopouzdanja, sa izuzetnim karakterom.

Za samo nekoliko minuta domaćin je uspeo da preokrene rezultat. Troj Dinej se izvio iznad svih i u 69. minutu, glavom posle prekida, anulirao prednost favorizovanog rivala. Međutim, to nije bilo sve.

Kreg Ketkart je u 76. minutu, takođe glavom, iskoristio novi prekid i još jedan perfektan centaršut Vila Hjudžisa. Votford je preokrenuo i do kraja sačuvao prednost. Bez izgubljenog je boda, dok je Totenhem prve izgubio upravo danas.

SIGURICA MANČESTER JUNAJTEDA

Foto: Martin Rickett/PA via AP

Mančester junajted trijumfalno se vraća sa gostovanja Barnliju. "Crveni đavoli" pobedili su 2:0, a mogli su i ubedljivije.

Pobednik je praktično bio rešen već posle prvog poluvremena. Tim Žozea Murinja načeo je domaćina u 27. minutu. Aleksis Sančez je sjajno centrirao, a Romelu Lukaku se još bolje snašao između dvojice protivničkih igrača i glavom zatresao mrežu.

Lukaku je bio strelac i u 44. minutu. Ovaj put je želeo da asistira, ali se lopta nekako posle šuta ponovo odbila do Belgijanca, koji je iznenada ostao sam na nekoliko metara i razantnim udarcem duplirao prednost Junajteda.

Mogao je slavni klub i do ubedljivije prednosti da je Pol Pogba iskoristio penal. Francuz je preuzeo odgovornost u 69. minutu, lopti se približio sitnim koracima, ali ga je "pročitao" Džo Hart i sjajnom paradom sprečio da Murinjov tim povede 3:0.

Junajted je pobedio, ali Portugalac nikako ne može da bude zadovoljan ponašanjem Markusa Rašforda. Tek što je dobio priliku da uđe na teren umesto Sančeza, morao je u svlačionicu.

Foto: Martin Rickett/PA via AP

Sudijama nije promakao nesportski gest Rašforda, kada je glavom udario Filipa Bardzlija. As Mančestera je u nedelju posle podne skupio tačno deset minuta, od 61. do 71.

Barnli ostaje sa jednim osvojenim bodom na pretposlednjem mestu. Vrlo lošu formu potvrđuje i podatak da je čak devet utakmica bez pobede. Mančester junajted polako kreće ka gornjem delu tabele.

Rezultati 4. KOLA:

Kardif – Arsenal 2:3 (1:1)

/Kamarasa 45+2, Vord 70 - Mustafi 12, Obamejang 62, Lakazet 81/

Barnli – Mančester junajted 0:2 (0:2)

/Lukaku 27, 44/

Votford – Totenhem 2:1 (0:0)

/Dinej 69, Cetkart 76 - Dukur 53ag/

u subotu:

Lester – Liverpul 1:2 (0:2)

/Gezal 63 – Mane 10, Firmino 45/

Brajton – Fulam 2:2 (0:1)

/Marej 67, 84p - Širle 43, Mitrović 62/

Čelsi – Bornmut 2:0 (0:0)

/Pedro 72, Azar 85/

Kristal Palas – Sautempton 0:2 (0:0)

/Ings 47, Hejbjerg 90+2/

Everton – Hadersfild 1:1 (1:1)

/Kalvert-Luin 36 - Biling 34/

Vest Hem – Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Traore 90+2/

Mančester siti – Njukasl 2:1 (1:1)

/Sterling 8, Voker 52 - Jedlin 30/

Tabela: Liverpul 12, Čelsi 12, Votford 12, Siti 10, Totenhem 9, Bornmut 7, Everton 6, Mančester junajted 6, Arsenal 6, Lester 6, Vulverhempton 5, Sautempton 4, Fulam 4, Brajton 4, Kristal Palas 3, Kardif 2, Hadersfild 2, Njukasl 1, Barnli 1, Vest Hem 0.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Liverpul ne pušta čelo, Votford je hit sezone, a šta sad kažete na Totenhem (PREGLED)

Izvor: Sportske.net, 02.Sep.2018

Klopova četa čuva čelo, Mitar i dalje rešeta, Murinjo je spasao glavu, a već je počelo da se kuva i na dnu...Liverpul je na deobi prvog mesta na tabeli i posle četvrtog kola Premijer lige, što je donekle i očekivano, ali nismo sigurni da su svi očekivali da će Votford zadržati savršenu seriju...Liverpul...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.