Voriorsi demantovali da neće da idu kod Trampa

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2017, 05:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voriorsi demantovali da neće da idu kod Trampa

Golden Stejt Voriorsi demantovali su da ne žele da prisustvuju prijemu kod predsednika SAD Donalda Trampa.

Američki mediji su preneli da su novi šampioni NBA lige jednoglasno odlučili da neće da idu u "Belu kuću" kada za njih bude bio organizovan tradicionalni prijem.

Navodno, tek što je prošla prva "runda" slavlja u Ouklandu, sprovedeno je i tajno timsko glasanje, posle kog je doneta jednoglasna odluka.

Ipak, kasnije je iz kluba stigla informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da iz "Bele kuće" još nije stigao poziv za prijem kod predsednika i da nije bilo reči o kolektivnom bojkotu.

Voriorsi su pre dve godine, posle osvajanja titule, posetili bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu.

NBA champion Warriors skipping the White House visit, as a unanimous team decision per reports.

Nije novost da određeni američki sportisti ne podržavaju politiku predsednika SAD. Sličan protest su izrazili i pojedini igrači NFL šampiona Nju Ingland Petriotsa, koji su takođe odbili da idu na prijem kod Trampa, iako je većina fudbalera tima iz Masačusetsa to učinila.

Ranije su svoje neslaganje sa Trampovim stavovima iskazali košarkaši Stef Kari i Dejvid Vest, dok je i trener Golden Stejta Stiv Ker rekao da je Tramp "nepriklada osoba za mesto predsednika".  

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.