Vojvodina pala na Karaburmi, Zvezda sigurna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina pala na Karaburmi, Zvezda sigurna

BEOGRAD -

Vojvodina je nastavila sa bledim igrama u prolećnom delu sezone, pošto je na Karaburmi izgubila od OFK Beograda golom Amera Osmanagića u 64. minutu.

Fudbaleri Slobode pobedili su danas u Užicu ekipu subotičkog Spartaka sa 2:0 (0:0) u utakmici 20. kola Superlige.

Prvi gol na meču viđen je početkom drugog poluvremena, kada je domaći tim sa bele tačke u vođstvo doveo Savo Kovačević.

Prethodno je u kaznenom prostoru Subotičana oboren >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napadač Tijago Galvao.

Sloboda je bila bolji rival i u prvom poluvremenu, imala nekoliko izglednih šansi, ali je otpor gostiju uspela da slomi tek u drugih 45. minuta.

Kovačević je finišu meča postigao drugi gola na asistenciju Jovice Vasilića, kada je sa dva-tri metra savladao protivničkog golmana.

Gosti su pripretili u 64. minuta, kapiten Torbica je uputio nezgodan šut ka golu Darka Božovića, ali nije bilo promene rezultata.

Radnički iz Kragujevca nije opravdao epitet favorita protiv BSK-a (1:1), a bez pobednika bilo je i u duelu Jagodine i Rada.

Zvezda pobedila Borac i prišla Partizanu na tri boda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu čačanski Borac sa 2:0 u poslednjoj današnjoj utakmici 20. kola Superlige i prišli na tri boda zaostatka Partizanu, koji u nedelju igra sa kulskim Hajdukom.

Utakmica je odigrana pred 26.234 gledalaca na stadionu crveno-belih, a ekipa Roberta Prosinečkog imala je dosta problema da "otvori" goste.

Crvenoj zvezdi je to bila šesta uzastopna pobeda, računajući i trijumf nad Partizanom u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Najbolju šansu za crveno-bele u prvom poluvremenu propustio je Luka Milunović sredinom perioda kada je sa samo par metara šutirao glavom, ali je golman Borca Babalj sjajni intervenisao.

U drugom delu meča igrači Zvezde, pre svih Evandro i Miloš Dimitrijević, pokušali su nekoliko puta sa distance da ugroze gol Borca, ali je Babalj bio siguran.

"Uspavanka" je prekinuta u 70. minutu, kada se, posle ubačene lopte iz slobodnog udarca, najbolje snašao Darko Lazović i sa 10-ak metara rutinski zatresao mrežu.

Borac je od 77. minuta imao igrača manje na terenu, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Vasilije Prodanović.

Ova utakmica ostaće upamćena i po debiju Brazilca Vinisijusa Pašeka, koji je još letos stigao u Zvezdu ali je ubrzo nakon toga slomio nogu i morao na dužu pauzu.

Konačan rezultat postavio je Brazilac Kadu u 90. minutu, posle dodavanja Marka Mirića.

Rezultati i strelci 20. kola Superlige:

Jagodina - Rad 1:1 (Krstić 39. penal - Stanojević 28. penal)

OFK Beograd - Vojvodina 1:0 (Osmanagić 64)

Sloboda - Spartak 2:0 (Kovačević 54, penal, 85)

Novi Pazar - Javor 1:0 (Kecap 64)

Radnički - BSK 1:1 (Spalević 7 - Nedović 40. a.gol)

Crvena zvezda - Borac 2:0 (Lazović 70, Kadu 90)

Nedelja:

Hajduk - Partizan (14.30)

Metalac - Smederevo (14.30)

Babić: Pobeda u pravom trenutku

Trener fudbalera OFK Beograda Branko Babić rekao je pda je trijumf došao u pravom trenutku za njegovu ekipu.

"Odigrali smo dobru partiju u kojoj je svaki pojedinac ispoštovao dogovor iz svlačionice, a pobeda je kruna toga. Pobeda protiv Vojvodine je došla u pravom trenutku, obzirom na raspored kakav smo imali do sada", rekao je Babić posle meča u Beogradu.

Jedini gol na meču postigao je napadač Amer Osmanagić u 63. minutu, a trener "romantičara" je istakao da je pogodak potvrda njegovog dobrog rada na treninzima prošle nedelje.

"Naglasio bih odličan povratak Osmanagića koji je dobro trenirao prethodne nedelje i nametnuo se za dres OFK Beograda. Gol koji je postigao danas je sama potvrda toga", zaključio je Babić.

Trener Vojvodine Dejan Vukićević rekao je da su tri utakmice u kratkom vremenskom periodu "ostavile traga".

"Odigrali smo za pet dana tri utakmice, što je definitivno ostavilo traga. Nije opravdanje za slab rezultat, ali sigurno da nema opravdanja za slabiju igru. OFK je odigrao odličan meč", rekao je Vukićević.

Nikolić: Nisam zadovoljan remijem u Jagodini

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić izjavio je danas da ne može u potpunosti da bude zadovoljan remijem (1:1) na gostovanju Jagodini u 20. kolu Superlige.

"Mislim da je ovaj rezultat najrealniji ako se pogleda sve što se događalo na terenu. Dobro smo igrali dok smo imali svežine, bili smo dosta opasni i postigli gol", rekao je Nikolić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Nikolić je naveo da se kod obe ekipe u drugom poluvremenu osećao umor.

"Reč je o dva veoma kvalitetna tima, koji su to pokazali u dosadašnjim utakmicama. Danas je, ipak, nedostajalo svežine i kod jednih i kod drugih", dodao je Nikolić.

Trener Jagodinaca Simo Krunić ocenio je da je njegova ekipa pružila trenutni maksimum.

"Moram da naglasim da je Rad jako čvrsta, tvrda i dobro organizovana ekipa. U prvom poluvremenu bili su agresivniji i brži od nas, to su faze koje donose prednost u utakmici", rekao je Krunić.

On je kazao da je Jagodini "nedostajalo više trčanja" i dodao da je remi realan ishod meča.

"Normalno, očekivali smo tri boda, ali posle svega, zadovoljan sam. Za mene je važno da ne izgubimo utakmicu. Idemo dalje, okrećemo se narednim utakmicama", zaključio je Krunić.

Kuzeljević: Nismo mi Barselona

Trener fudbalera Radničkog 1923 Slavenko Kuzeljević rekao je posle današnjeg remija 1:1 sa BSK-om iz Borče da njegova ekipa igra pod konstantnim pritiskom, ali da nije Barselona.

"Naiđe takav dan kada ne mogu da se sklope sve kockice, a u određenim trenucima ni sreća nije bila saveznik. Moramo shvatiti da igramo pod konstantnim pritiskom, a ipak nismo mi Barselona", rekao je Kuzeljević posle meča u Kragujevcu.

Trener Kragujevčana je ocenio da su njegovi fudbaleri prvo poluvreme odigrali bez pravog pristupa igri.

"Uzaludno smo potrošili 45 minuta, bez energije, požrtvovanja i trčanja, kao i bez pravog pristupa. U drugom delu smo morali da krenemo na sve ili ništa, vršili smo pritisak, ali nismo imali mirnoću, zbog čega smo ostavljali prostora gostima da nas kazne", rekao je Kuzeljević.

Trener BSK-a Veličko Kaplanović rekao je da je zadovoljan osvojenim bodom.

"Mislim da smo vrlo dobro odigrali prvo poluvreme. Gol smo primili posle greške najiskusnijeg igrača. Taktički smo dobro odigrali, bili strpljivi i zasluženo došli do gola. U nastavku smo uspeli da iskontrolišemo zbivanja na terenu i imali jednu-dve situacije iz koje smo mogli i više, ali smo izuzetno zadovoljni bodom", kazao je Kaplanović.

Ristovski: Igrači su pružili svoj maksimum

Trener Novog Pazara Ljubomir Ristovski ocenio je posle današnje pobede protiv Javora u Super ligi Srbije da su njegovi fudbaleri zaslužili trijumf i da su na terenu pružili svoj maksimum.

"Očekivano teška i tvrda utakmica, ali smo napadali od prvog minuta i zasluženo pobedili. Propustili smo još nekoliko šansi, ali nemam šta da zamerim mojim igračima, pružili su više od maksimuma", rekao je Ristovski posle meča u Novom Pazaru.

"Imao sam sreće, dao sam prednost Kecapu u odnosu na Miloša Bogunovića i pogodio", kazao je Ristovski.

Trener Javora Aleksandar Janjić izjavio je da utakmica u Novom Pazaru nije bila lepa za gledanje i da je njegov tim primio gol posle greške odbrane.

"Mislim da bi meč bio bolji da je bilo publike na tribinama. Nije bilo mnogo prilika ni na jednoj strani, a domaćin je 'bunarenjem' dolazio do našeg šesnaesterca. Napravilo smo grešku i primili gol", ocenio je Janjić.

Prosinečki: Zadovoljan sam pobedom, ali nismo imali ritam

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle večerašnje pobede nad Borcem sa 2:0 u 20. kolu Super lige Srbije da je zadovoljan pobedom, ali da njegovi fudbaleri nisu imali ritam.

"Najavljivao sam da će biti teška utakmica što se i pokazalo. Mi smo odigrali kako smo očekivali, imali smo nekoliko šansi, ali nismo imali ritam. Moram da čestitam igračima što su dobili utakmicu, uprkos velikom emotivnom pražnjenju posle pobede nad Partizanom", rekao je Prosinečki posle meča na stadionu Crvene zvezde.

"Bili smo strpljivi i najbitnije je da smo osvojili tri boda", dodao je trener crveno-belih.

Prosinečki je igračima posle šest uzastopnih pobeda dao dva slobodna dana i oni će u utorak nastaviti sa treninzima.

Trener Zvezde je rekao da je kapiten Nikola Mikić povredio skočni zglob.

Trener Borca Slavko Petrović kazao je da je njegova ekipa primila prvi gol posle "kardinalne greške".

"Došli smo sa ciljem da napravimo iznenađenje, držali smo utakmicu neizvesnom 70 minuta, ali smo primili gol posle jedne kardinalne greške. Pored poraza izgubili smo i tri igrača što zbog povreda, što zbog crvenog kartona", rekao je trener Čačana.

Petrović je rekao da kapiten Borca Jovan Damjanović nije bio u timu pošto je prema njegovim saznanjima potpisao za beloruski Dinamo iz Minska.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.