Vojvodina i Novi Sad zaslužuju trofej

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 20:39

"Vojvodina i Novi Sad zaslužuju trofej"

Golman rukometnog kluba Vojvodina Fran Lučina izjavio je da njegov klub i grad Novi Sad zaslužuju evropski trofej.

Rukometaši Vojvodine ostvarili su istorijski plasman u finale EHF kupa, pošto su u subotu u revanšu polufinala pred domaćom publikom savladali švedski Alingsos 32:24 (15:13).

"Prvo bih se zahvalio svima koji su došli da nas podrže na Slanoj bari, Firmašima koji su nas bodrili svih 60 minuta. Kada vidiš pune tribine sigurno je to motiv više. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Što se tiče utakmice kontrolisali smo je od prvog do poslednjeg minuta. Odbrana je bila fenomenalna na startu drugog poluvremena i to je ključ za svaku pobedu", istakao je Lučina, prenosi Mocartsport.

Dodaje da se nada da će njegov tim doneti Novom Sadu evropski trofej.

"Ovo je istorijski uspeh Vojvodine i radujemo se finalu što će biti nagrada za odličnu sezonu. Nadam se da ćemo da stavimo 'šlag na tortu', da ćemo da podignemo evropski trofej koji ovaj grad i klub zaslužuju", izjavio je Lučina.

Osvrnuo se hrvatski rukometaš na Superligu Srbije i na kvalitete drugih ekipa.

"Kada sam dolazio u Vojvodinu mislio sam da je srpska liga slabija, ali ima nekoliko klubova koji su baš jaki i ne smeš da se opustiš. Nije nam bilo lako proitv Dinama iz Pančeva, Metaloplastike, Partizana, Zvezdu smo jedva dobili u prvom delu sezone, sada je slabija. Ide plej-of, moram da nastavimo u ovom ritmu i verujem da ćemo da budemo najbolji i u Superligi i Kupu Srbije", rekao je Lučina.

Rukometaši Vojvodine su ispali iz SEHA lige, pošto je u četvrtfinalu bolja bila ekipa Vardara. Lučina tvrdi da je problem u gustom rasporedu.

"Još uvek tu igraju jaki klubovi iz regiona, ali nam je zaista bilo teško da budemo fokusirani na četiri fronta. Umor je tu, ritam sreda-subota nije lak", zaključio je mladi golman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.