Vojska podržala Isaka Zidu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska podržala Isaka Zidu

UAGADUGU - Vojska Burkine Faso podržala je danas potpukovnika Isaka Zidu na mjestu šefa države, nakon ostavke predsjednika Bleza Kompaorea.

"Potpukovnik Jakuba Isak Zida izabran je jednoglasno da bude šef države u ovom prelaznom periodu nakon odlaska Bleza Kompaorea", navodi se u saopštenju vojske.

Vojska Burkine Faso objavila je juče ostavku predsjednika Bleza Kompaorea, poslije masovnih uličnih demonstracija na kojima je zatražen njegov odlazak sa vlasti.

Demonstranti su ljuti jer je Kompaore pokušao da promijeni Ustav da bi mogao da ostane na predsjedničkoj funkciji i poslije isteka mandata sljedeće godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.