Vlasnici Mančester sitija kupili belgijski klub

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 17:42

Vlasnici Mančester sitija kupili belgijski klub

Vlasnici Mančester sitija zvanično su kupili belgijski fudbalski klub Lomel.

Siti Fudbal Grupa iz Abu Dabija saopštila je da je kupila tog belgijskog drugoligaša, dodavši tako svom vlasničkom portfelju i deveti klub.

Finansijski detalji nisu saopšteni, a mediji prenose da je Siti Fudbal Grupa preiuzela odgovornost da "očisti" dugove kluba u iznosu od oko dva miliona evra.

Lomel je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio šesti na tabeli kada je sezona u belgijskom fudbalu suspendovana zbog pandemije korona virusa.

Tim igra na stadionu kapaciteta 8.000 mesta, a njegov najveći uspeh bio je plasman u finale Kupa Belgije 2001. godine.

"Belgija je jedna od najboljih fudbalskih zemalja Evrope što pokazuje uspeh nacionalnog tima i razvoj igrača svetske klase od kojih neke dobro poznajemo poput Kevina de Brujnea i Vensana Kompanija", rekao je izvršni direktor te Grupe Feran Sorijano.

U vlasništvu Siti Fudbal Grupe su Mančester siti, Njujork siti, Djirona, Melburn siti, urugvajski Montevideo, Mumbaj siti, Jokohama, Sičuan i sada Lomel.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.