Vlade Divac ponovo izabran za člana ANOK

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlade Divac ponovo izabran za člana ANOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner učestvovali su kao delegati Olimpijskog komiteta Srbije u radu 43. Sednice Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta koja se održala 21. i 22. novembra u Bakuu, saopštio je OKS.

Divac je ponovo izabran za člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK). On će nastaviti da predstavlja Evropu u Izvršnom odboru ANOK do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2017. godine, a prvi put je izabran za tu funkciju 2010.

godine.

"Velika je čast ukazana i meni i Olimpijskom komitetu Srbije što sam izabran da predstavljam Evropu u Izvršnom odboru ANOK i u narednom mandatu. Veoma je važno za Srbiju da ima što više predstavnika u najznačajnijim svetskim

sportskim organizacijama", izjavio je je Divac.

Delegati Generalne skupštine izglasali su domaćine zimskog i letnjeg evropskog olimpijskog festivala mladih koji će se održati 2019. godine. Turski Erzurum biće domaćin najboljim evropskim mladim sportistima koji se bave zimskim sportovima, dok će glavni grad Belorusije Minsk ugostiti mlade šampione koji se bave letnjim sportovima", Olimpijski komitet Azerbejdžana ugostio je 300 delegata iz 49 nacionalnih olimpijskih komiteta Evrope, a osim predsednika EOK-a Patrika Hikija, prisutni su bili i predsednik MOK-a Tomas Bah, počasni predsednik MOK-a Žak Rog, kao i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

Naredna Generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta

biće održana sledeće godine u Pragu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.