Više od polovine ispitanika: Srbija ide u dobrom smeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 03:33

Više od polovine ispitanika: Srbija ide u dobrom smeru

Direktor za istraživanje javnog mnjenja u Ipsos stratedžik marketingu Marko Uljarević izjavio je u nedelju uveče da rejtinzi političkih partija stoje na stabilnom i ponajviše nepromenjenom nivou u poslednjih šest meseci.

"Suštinski se ništa nije desilo, da li je rejting SNS 58 odsto ili 61, nije previše važno. Ti kontingenti su poprilično očuvani", istakao je Uljarević na Pinku, istovremeno odbacujući optužbe pojedinog dela opozicije i lidera Stranke slobode i pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dragana Đilasa da "radi za vlast".

On je kazao da uvek iznosi realne podatke u istraživanjima javnog mnjenja koji su, kako kaže, "potrebniji opoziciji nego Vučiću".

"Napadi na mene su pokušaj da se ućutka neko ko govori o realnosti. Važno je da se razumeju stvarni problemi pa bi se videlo i zašto, primera radi, opozicija nema odgovor prema svakoj ozbiljnoj stvari i prema realnim problemima i potrebama građana. Važno je i za opoziciju da koristi prave podatke", kazao je Uljarević.

Prema njegovim rečima, u istraživanjima 56 odsto ljudi u Srbiji iznosi mišljenje da zemlja ide u dobrom pravcu.

"Ako stavimo i neke vremenske odrednice, da zemlja ide u pogrešnom pravcu 2012. godine govorilo je 75 odsto građana. Danas je taj procenat na oko 30 odsto. Većina je tako orijentisana'', dodao je Uljarević.

Govoreći o rejtingu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Uljarević je rekao da nikada niko toliko dugo nije bio na tako visokom nivou.

''Kada je reč o predsedniku Vučiću, 58 odsto 'petica' i 'četvorki' se primećuje u istraživanjima i nikad niko toliko dugo nije bio na tom nivou. Zbir negativnih impresija prema njemu, 'jedinica' i 'dvojki' je oko 22 odsto. Doći ćete do zaključka da je to negde oko milion i sto, milion i dvesta hiljada ljudi", rekao je Uljarević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.