Vimbldon povećao nagradni fond

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 18:09

Vimbldon povećao nagradni fond

Ukupni nagradni fond za ovogodišnji Vimbldon biće 44,7 miliona funti, saopštili su organizatori trećeg teniskog grend slema u sezoni, prenosi AP.

Ukupni nagradni fond na Vimbldonu biće uvećan za 11,2 odsto u poređenju sa 2022. kada je iznosio 40,3 miliona funti.

Nagradni fond je uvećan za 17,1 odsto više nego na takmičenjima pre pandemije koronavirusa.

Pobednici u muškom i ženskom singlu osvojiće po 2.350.000 funti. Poraženima u finalu u singl >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkurenciji pripašće po 1.175.000 funti.

Organizatori su u saopštenju naveli da je prioritet stavljen na podršku igračima koji ispadnu u ranoj fazi. Oni koji izgube u prvom kolu zaradiće 55.000 funti, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Vimbldon će biti odigran od trećeg do 16. jula. Titulu u muškoj konkurenciji brani Srbin Novak Đoković, dok je najbolja u ženskoj konkurenciji prošle godine bila Elena Ribakina iz Kazahstana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.