Viljermoz pobedio u 8. etapi, Frum i dalje vodeći na Turu /FOTO/

Izvor: Blic, 11.Jul.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viljermoz pobedio u 8. etapi, Frum i dalje vodeći na Turu /FOTO/

Francuski biciklista Aleksis Viljermoz pobedio je danas u 8. etapi Tur de Fransa, a vođstvo u generalnom plasmanu najprestižnije svetske trke zadržao je Britanac Kris Frum.

Brdsku etapu od Rena do Mur-de Bretanja u dužini id 181,5 kilometara Viljermoz je dobio nakon što je pravovremeno pojačao ritam na završnom usponu i kroz cilj prošao u vremenu od četiri sata i 20,55 minuta.

Drugo mesto zauzeo je Irac Danijel Martin sa pet sekundi zaostatka, dok je trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Španac Alehandro Valverde zaostao 10 sekundi ita pobednika.

Poredak u generalnom plasmanu ostao je nepromenjen, a Frum u žutoj majici ima 11 sekundi prednosti nad najbližim pratiocem, Slovakom Peterom Saganom.

Sutrašnja 9. etapa Tura vozi se na ekipni hronometar od Vana do Plumeleka i duga je 28 kilometara.

Rezultati 8. etape:

1. Aleksis Viljermoz (Francuska) 4:20:55 sati.

2. Danijel Martin (Irska) +5 sekundi

3. Alehandro Valverde (Španija) +10

4. Peter Sagan (Slovačka)

5. Toni Galopen (Francuska)

6. Greg Van Averme (Belgija)

7. Adam Jejts (V.Britanija)

8. Kris Frum (V.Britanija)

9. Bauke Molema (Holandija)

10. Tidžej van Garderen (SAD), svi u vremenu Valverdea.

Generalni plasman:

1. Frum 31:01:56 sati

2. Sagan +11 sekundi

3. Van Garderen +13

4. Galopen +26

5. Van Averme +28

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Viljermozu osma etapa Tura

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2015

Francuski biciklista Aleksis Viljermoz pobedio je u 8. etapi Tur de Fransa, a vođstvo u generalnom plasmanu najprestižnije svetske trke zadržao je Britanac Kris Frum...Brdsku etapu od Rena do Mur-de Bretanja u dužini id 181,5 kilometara Viljermoz je dobio nakon što je pravovremeno pojačao ritam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.