Viljareal drugi, poraz Barselone

Izvor: B92, 30.Mar.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viljareal drugi, poraz Barselone



Fudbaleri Barselone poraženi su u Sevilji od Betisa 3:2, u meču 30. kola španske Primere. Barsa je posle prvog dela imala prednost od 2:0 posle golova Bojana Krkića i Samjuela Etoa, ali je Betis u drugih 45 minuta napravio veliki preokret golovima Edua (2) i Huanita. U drugom subotnjem meču Viljareal je pobedio madridski Atletiko 3:0, i sa 59 bodova zauzima 2. mesto na tabeli. Viljareal je trenutno tri boda iza prvoplasiranog Real Madrida koji svoj meč 30. runde igra u nedelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Barselona ima bod manje.

Betis se u duelu sa Barselonom opredelio za kontra napade, čemu svedoči i podatak da je domaćin loptu u nogama imao samo trećinu vremena.

Katalonci su počeli izuzetno angažovano meč, i već u 15. minutu bilo je 2:0. U 13. minutu Ćavi je uposlio Etoa, ovaj je pogodio prečku, ali je najsnalažljiviji bio Bojan Krkić, i domaći tim je poveo. Krkić se nalazi u sjajnoj formi, pošto je u prošlom kolu postigao dva gola.

Dva minuta kasnije već je bilo 2:0. Inijesta je sjajnom dijagonalom pronašao Etoa u kaznenom prostoru, a Kamerunac ovoga puta nije pogrešio, i tada se činilo da će Betis pretrpeti debakl na svom terenu.

Ipak, početkom drugog dela domaći tim počinje da igra mnogo bolje, i u 63. minutu vođstvo Barselone je prepolovljeno. Gol je postigao Edu posle sjajne akcije Sobisa na levoj strani. Izjednačenje je stiglo 13 minuta kasnije. Eto je oborio Nemca Odonkora u kaznenom prostoru, Valdes je odbrabio penal Eduu, ali je na loptu natrčao Huanito i rezultat je 2:2.

Ekipa Paka Čapara tada je shvatila da može i do trijumfa, a veliki preokret kompletiran je već u 78. minutu. Gol je ponovo postigao Edu, pošto je sa leve strane ušao u kazneni prostor i šutirao u bliži ugao.

Rajkard je pokušao da spase barem bod uvođenjem Gudjonsena, ali to je bilo ptrekasno, i Betis je na kraju osvojio sva tri boda .

Poraz Barselone na ruku je išao i jednom i drugom timu koji su se sastali u subotu od 22 časa. Viljareal i Atletiko Madrid, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim, kao glavni pretendenti na mesta u Ligi šampiona najavljivali su spektakularni meč.

Ipak, dominantan u meču bio je samo domaćin, koji ove sezone beleži odlične rezultate. U prvih pola sata oba tima su se žestoko borila da dođu do prvog pogotka, ali bez rezultata. Propuste koje je na sredini terena pravio Atletiko iskoristio je Kazorla, koji je u 39. minutu doveo Viljareal u vođstvo od 1:0.

Svega četiri minuta kasnije i odbrana gostiju loše je reagovala, pa je tako Rosi dodao loptu do Nihata, koji je je prosledio u mrežu pored nemoćnog Abijatija.

Na početku drugog poluvremena Atletiko je malo popravio igru, ali jedina ozbiljna šansa koju su imali preko Dijega Kamača ostala je neiskorišćena.

Konačan rezultat od 3:0 u korist domaćina postavio je Nihat svojim drugim pogotkom u 66. minutu. To mu je, ujedno, i 14. gol u Primeri ove sezone.

Viljareal je tako iskoristio priliku da se približi samom vrhu tabele, i trenutno se sa 59 bodova nalazi na tri boda iza vodećeg Reala, koji dočekuje Sevilju na Santijago Bernabeu u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.