Vilan: Priznali smo nezavisnost Kosova pod pritiskom SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 10:32

Vilan: Priznali smo nezavisnost Kosova pod pritiskom SAD

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan rekao je da je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

On je tako odgovorio na pitanje novinara, a povodom sukoba u Gazi i objašnjenja da Izreal brani svoju teritoriju - da li bi onda Izrael povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, i dodao da ne želi da napravi bilo kakav prostor za optimizam za publiku u Srbiji.

"Ja to u ovom trenutku ne vidim tu mogućnost. Sporazum je postignut, Izrael je priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo, a Kosovo će premestiti ambasadu u Jerusalim. Ne vidim da će povući priznanje Kosova sve dok su obe strane to prihvatite u sporazumu", kazao je on.

Odgovarajući na pitanje zašto se poziva na Sporazum kada srpski zvaničnici to demantuju ambasador kaže da nije video papir.

"Zašto bih ja video taj dokument, to nije moj sporazum, Srbija je potpisala taj dokument. Nisam video nikakav demanti od Srbije i Amerike. Srbija nikada nije demantovala da je stavila potpis. Nisam video da je bilo ko u Srbiji rekao da nisu potpisali sporazum, dokument postoji koliko ja znam", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Izraela u Srbiji: Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD

Izvor: Danas, 12.Maj.2021

Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je danas da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom.

Nastavak na Danas...

Ambasador Vilan: Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD

Izvor: Beta, 12.Maj.2021

Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je danas da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom."Odluka Izraela da prizna Kosovo je doneta pod američkim pritiskom, inače nemojmo zaboraviti da je to uradjeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.