Viktorija Plzenj: Klub čeških igrača ozbiljnih evropskih navika

Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktorija Plzenj: Klub čeških igrača ozbiljnih evropskih navika

Ekipa sa Dosan arene u sredu je doživela potpuni šok eliminacijom od Makabija iz Tel Aviva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali će dati sve od sebe da se plasira u Ligu Evrope kako bi sprečila da ova sezone postane potpuno promašena

Novosadska Vojvodina je na žrebu u Nionu uspela da izbegne izuzetno snažni Atletik Bilbao, ali daleko od toga da se usrećila što je za protivnika dobiča češku Viktoriju iz Plzenja. U pitanju je klub koji u proteklih pet godina igra najvažniju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ulogu u češkom fudbalu, osvojio je tri od poslednjih pet šampionskih trofeja, tri puta igrao nokaut fazu Lige Evope i dva puta bio deo grupne faze elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Dakle, reč je o aktuelnom prvaku Češke, koji je prošle sezone iza leđa ostavio Spartu iz Praga u šampionskoj trci.

Ambiciozna Uprava kluba isključivo forsira domaće igrače, a sistem igre uveliko je prepoznatljiv po izuzetnoj ofanzivi i perfektnim kontranapadima. U gotovo svakom meču Viktorija igra na gol više, pa ostaje da se vidi kako će na takvog rivala adaptirati ekipa Zlatomira Zagorčića.

Voša ide u Češku!

Ono što je u ovom trenutku donekle na strani Lala jeste psihološka stabilnost. Ekipa sa Dosan arene u sredu je doživela potpuni šok elipminaciom od Makabija iz Tel Aviva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, iako je slavila u Izraelu sa 2:1. Ipak, i pored toga izabranici Miroslava Koubeka daće sve od sebe da nađu svoje mesto u grupnoj fazi drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu, jer bi eventualni neuspeh ovu sezonu učinio gotovo potpuno promašenom.

Za razliku od Vojvodine koja već godinama unazad forsira isključivo mlade igrače, finansijska stablnost Plzenju omogućava da se osloni na iskusne i prekaljene domaće fudbaler, koji već imaju pozamašno prvoligaško i internacionalno iskustvo. Koubek u igračkom kadru ima čak osam igrača od preko 30 godina, odnosno 12 u rasponu između 25 i 29 leta, dok samo talentovani desni bek Ales Mateju ima manje od 20 godina, ali će on ipak morati da sačeka na nešto veću minutažu.

Takođe, veliki broj od tih igrača je najmanje tri godine u klubu, a neki i po pet-šest godina, što samo govori zbog čega takav sistem bez velikog broja stranaca i daje tako ozbiljne rezultate.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.