Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 16:18

Vigan pred bankrotom, oduzimaju mu 12 bodova

Ali verovatno tek na startu iduće sezone...

Vigan je prva žrtva pandemija koronavirusa u Engleskoj. Klub koji je 2013. godine senzacionalno osvojio FA kup potvrdio je kako je pokrenuo stečajni postupak zbog nagomilanih dugova i to samo mesec dana pošto je dobio novog vlasnika iz Hongkonga.

Kriza prouzrokovana prekidom takmičenja imala je „značajan uticaj na događanja u klubu“, pišu ostrvski mediji. Na njihovu nesreću, taman im je bilo krenulo dobro. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Naime, od restarta Čempionšipa dobili su tri utakmice zaredom protiv Hadersfilda, Blekberna i Stouka.

Bivši predsednik Lidsa Džerald Krasner deo je tima koji je dobio nezahvalan zadatak da ponovo pronađe kupca za Latikse. On bi trebalo da je pravi čovek za taj posao jer već ima iskustva s klubovima koji su pokrenuli stečajni postupak, poput Bornmuta 2008. i Port Vejla 2012. godine.

Prema pravilima EFL-a klub koji odlazi u stečaj kažnjava se oduzimanjem 12 bodova. U Viganovom slučaju ti bodovi biće oduzeti verovatno na startu iduće sezone. Mada bi moglo da se desi da do "rezanja" dođe i ove, ali samo pod uslovom da klub obezbedi dovoljnu zalihu bodova, kako zbog kazne ne bi ispao iz lige.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.