Veselinović: Nada je jača od iskustva

Izvor: RTS, 10.Jul.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinović: Nada je jača od iskustva

Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović, pred meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa na svom terenu, rekao je da oba tima imaju podjednake šanse za prolaz dalje i da će utakmica biti neizvesna.Susret je na programu u četvrtak od 20.30. Dorekan prenos jena našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti.
"Momci su vredno radili i ja sam zadovoljan odnosom i radom igrača. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sutra treba da se pokažemo u dobrom svetlu. Ekipa se malo razlikuje od prošlogodišnje, ali želja mi je da sutra igrom posaljemo poruku tribinama. Igramo protiv kvalitetne i iskusne ekipe, koja godinama igra evropsko takmičenje, ima bivše i sadašnje A reprezntativce Jermenije, uz dosta stranaca", rekao je Veselinović novinarima na konferenciji za medije.

On je dodao da je plan Čukaričkog da utakmicu usmeru u pravcu koji odgovara ekipi sa Banovog brda.
"Naglašavam da je Banants iskusna ekipa, a s druge strane je naša mladost i motiv. Iskoristiću misao Meše Selimovića iz Tvrđave "Nada je jača od iskustva". Siguran sam da će momci dati sve od sebe da se predstavimo u najboljem svetlu".
Veselinvić je istakao da će mu biti zadovoljstvo ako Čukarički dobrim rezultatima u Evropi doprinese srpskom fudbalu.
Upitan kojim bi rezultatom bio zadovoljan posle prvog meča, Veselinović nije hteo želje ili bilo šta da obećava.
"Siguran sam da nas očekuje neizvesna utakmica. Prvo poluvreme je sutra na našem stadionu, a drugo u Jerevanu. Biće izazov svih 200 minuta koji nas očekuju. Svaki rezultat je aktivan i poslednjim zviždukom u Jerevanu će se rešiti. Moramo da budemo profesionalni, koncentrisani i obazrivi, a ne bahati. Moramo da poštujemo svakog protivnika. Sa druge strane, treba da iskoristimo naš kvalitet. Ne bih previše da obećavam", rekao je Veselinović.
On je dodao i da ekipa Banantsa ne podseća na istočnoevropski, odnosno postsovjetski fudbalski tim, već da forsira fudbal koji se igra na Prinejskom poluostrvu.
Prvi meč između Čukaričkog i Banantsa igra se u četvrtak na Banovom brdu od 20.30.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.