Verovali ili ne - gotovo je! Filip Kostić ide u HSV

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali ili ne - gotovo je! Filip Kostić ide u HSV

Srpski reprezentativac posle dugo peripetija pronašao novi klub

Saga je gotova. Dok je trajala istakli smo da sve ima kraj, samo ne lista klubova koji žele Filipa Kostića. Povezivao se sa polovinom Evrope, a sada je jasno - ide u Hamburger! Nemački klub je na Tviter profilu istakao da Filip u toku dana stiže u grad, a nedugo zatim ide i na lekarske preglede.

Prema nekim informacijama visina transfera je 15.000.000 evra - 12.000.000 evra je glavnica, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i 3.000.000 evra sleduje Štutgartu na osnovu bonusa. Transferu se raduju i čelnici Kostićevog bivšeg kluba Groningena, koji bi trebalo da dobiju novac od ovog transfera, na ime klauzule. Naime, kada je Kostić prelazio iz Groningena u Štutgart dogovoreno je da Švabe holandskom timu isplate 15 odsto od transfera koji bude iznosio više od 6.000.000 evra. U ovom slučaju, u Groningenu se nadaju profitu od oko 1.200.000 evra.

Kostić je bio vrlo blizu Volfzburga i Valensije, ali je nedavno otkrio da mu je želja da obuče dres Hamburgera.

Definitivno želim u Hamburger. To je najbolji klub za mene i moju karijeru. Tamo ću zasigurno postati bolji igrač. Ovu odluku sam doneo još pre šest nedelja“, poručio je Kostić u razgovoru za Bild, a ispostavilo se da mu se želja ispunila.

Sigurno je da bi transfer bio još veći da je Štutgart ostao u Bundesligi, verovatno bi cena bila preko 20.000.000 evra, ali ovako obe strane mogu biti zadovoljne.

Kostić je karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca, potom je igrao za Groningen, pa od 2014. godine nosio dres Švaba. Sada će igrati za klub koji nikada nije ispao iz Bundeslige.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gotova saga, Kostić potpisao!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2016

kao što je prekjuče bilo najavljeno, danas je ostvareno, Filip Kostić je pronašao novi klub...Definitivno je, Filip Kostić ima novi klub, a njegovo ime je HSV...Napominjalo se da će dosadašnji fudbaler Štutgarta u Valensiju, zatim je usledila ponuda Intera, pa Volfsburga...Ipak, pre dva dana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.