Verder razneo Šalke, blamaža Hamburgera

Izvor: Blic, 12.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verder razneo Šalke, blamaža Hamburgera

Fudbaleri Verdera iz Bremena petardirali su gostujući Šalke u derbi meču 28. kola Bundes lige, čime su preuzeli drugo mesto na tabeli, dok je pretendent za Ligu šampiona, ekipa HSV-a razočarala kod kuće i pognutih glava napustila teren posle poraza od Duizburga.



Prekid meča posle 32 godine!

Premijerni meč 28. kola dobro je počeo po Nirnberg koji je posle 45. minuta imao minimalnu prednost protiv Volfsburga na svom terenu, ali se u ceo posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umešala vremenska nepogoda. Neverovatno jaka kiša primorala je glavnog sudiju da prekine meč, što je prvi prekid u 32 godine dugoj istoriji Bundes lige!

Tokom istorije, otkazano je svega šest duela u najkvalitetijoj nemačkoj ligi.

Verder je na Vezeru očitao lekciju ekipi Šalkea, koja je posle eliminacije iz Lige šampiona sredinom prošle nedelje gubitnički recept donela i u Bremen - 5:1.

Verder je u 19. minutu stigao do vođstva golom iskusnog Franka Baumana koji je neometano glavom savladao Nojera posle kornera Dijega i asistencije Petrija Pasanena. Narednih nekoliko minuta pripalo je gostima, a posle par propuštenih šansi, usledila je nova kazna. Sjajan pas Dijega u 33. minutu pronašao je Borovskog, usledio je centaršut se desne strane, a u kaznenom prostoru Šalkea Bubakar Sanogo stigao je loptu pre Bordona i sa devet metara glavom zakucao loptu u mrežu gostiju - 2:0. Ipak, to nije bio kraj uzbuđenjima na Vezeru tokom prvih 45 minuta.

Zanimljiv nastavak meča najavio je Kevin Kuranji koji je tri minuta pre odlaska na odmor smanjio na 2:1 i ostavio Šalke u meču.

Nada "kraljevsko plavih" nije trajala dugo. Posle pet minuta nastavka, odbrana Šalke je zadremala pa Markusu Rozenbergu nije bilo teško da sa nekoliko metara glavom postigne treći gol za svoj tim, posle nove asistencije Tima Borovskog. Do kraja meča domaći tim stigao je da potpuno deklasira Šalke, a finiš meča pripao je napadaču Verdera Ivanu Klasniću.

Klasnić je u 76. minutu na pas Dijega povisio na 4:1, da bi u 89. minutu sjajno izdriblao Krstajića, pre nego što je petardirao goste iz Gelzenkirhena.

Duško Tošić nije bio ni na klupi Verdera, dok se Mladen Krstajić, kao i ostatak odbrane Šalkea, mučio na terenu svih 90 minuta.

Odlične rezultate zabeležile su ekipe koje jure opstanak, a i posle 28. kola niko nije osigurao status prvoligaša.

Kotbus je minimalcem na svom terenu savldao Arminiju u derbiju začelja čime je treću nedelju zaredom završio izvan opasne zone, Hanza je u finišu odnela sva tri boda iz Karlsruea, a najveće iznenađenje priredio je Duizburg koji je usred Hamburga savladao bivšeg šampiona Evrope i ostao u trci za ostanak u Bundes ligi.

Jedini gol u Kotbusu viđen je početkom drugog poluvremena kada je defanzivac Arminije Bolcman posle akcije Branka Jelića rukom igrao u kaznenom prostoru, a precizan sa penala bio je Skela. Kotbus je pobedom stigao do 14. pozicije i na šest kola pre kraja šampionata ima četiri boda više u odnosu na zonu ispadanja. Posle još jedne pristojne partije Branko Jelić je u 61. minutu ustupio mesto svojoj standardnoj zameni - Papadopulusu.

Gosti iz Duizburga koji grčevito jure opstanak poveli su posle pet , šest minuta nastavka u Hamburgu. Posle dodavanja Lamija sa desne strane Ivica Grlić se sjajno okrenuo, napravio sebi prostor, a njeggov udarac sa 20-ak metara ostavio je nemoćnim golmana domaćih Franka Rosta - 1:0 za popularne "zebre". Hamburger je prema očekivanjikma navalio na gol Duizburga, ali do kraja meča nije uspeo da postigne gol, pa je ozbiljno doveo u pitanje odlazak u Ligu šampiona sledeće sezone.

Važnu pobedu na strani zabeležila je i Hanza i to na neugodnom gostovanju u Karlsrueu. Ekipa iz Roštoka stigla je do prednosti golom Bartelsa, u poslednjih 20 minuta pala su još dva gola. Domaći tim je stigao do izjednačenja golom Frajsa u 70. minutu, a sva tri boda timu iz Istočne Nemačke doneo je ponovo Bartels šest minuta pre kraja.

Gostujući timovi uspevali su da dođu do vođstva u Bohumu, kao i Hanoveru, gde je na kraju pao veliki preokret.

Herta je i ovaj put bez povređenog Marka Pantelića, ali sa Gojkom Kačarom na terenu povela golom Skačela u Bohumu, ali je domaći tim do kraja izvukao bod, dok je Ajntraht samo osam minuta u prvom poluvremenu imao prednost protiv Hanovera.

Brazilac Pinto je lepim udarcem sa distance doneo izjednačenje domaćinu, a onda je u nastavku meča zaradio drugi žuti u 61. minutu, što gosti ipak nisu uspeli da iskoriste. Štaviše, Ajntraht je uspeo da ispusti sva tri boda u samom finišu, a desetkovanom Hanoveru pobedu je doneo Šulc golom u 89. minutu.

Bundes liga, 28. kolo

Bohum - Herta 1:1

(Jahia 42 - Skačel 27)

Kotbus - Arminija 1:0

(Skela 51, p)

Hamburger - Duizburg 0:1

(Grlić 51)

Hanover - Ajntraht 2:1

(Pinto 35, Šulc 89 - Rus 27)

Karlsrue - Hanza 1:2

(Frajs 70 - Bartels 30, 84)

Verder - Šalke 5:1

(Bauman 19, Sanogo 33, Rozenberg 51, Klasnić 76, 89 - Kuranji 42)

Petak

Nirnberg - Volfsburg 1:0, prekid u 45. minutu

Nedelja

Bajer - Štutgart

Bajern - Borusija

Tabela: Bajern 57 (-1), Verder 50, Šalke 48, Hamburger 47, Štutgart 54 (-1), Bajer 44 (-1), Volfsburg 43 (-1), Ajntraht 42, Karlsrue 38, Hanover 38, Bohum 34, Borusija 34 (-1), Herta 33, Kotbus 29, Hanza 27 / Duizburg 25, Arminija 25, Nirnberg 23 (-1)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bundesliga, najava kola

Izvor: Fudbalica, 11.Apr.2008, 19:37

Ovo 28. kolo nemačke Bundeslige donosi nam derbi Verdera i Šalkea ali i još mnogo zanimljivih utakmica. Bajern dočekuje Borusiju iz Dortmunda a Leverkuzen ekipu Štutgarta. Hamburger u borbi za mesto u Ligi Šampiona dočekuje poslednjeplasirani Duizburg a Herta gostuje u Bohumu. Petak: 20:30h Nirnberg...

Nastavak na Fudbalica...

Verder deklasirao Šalke

Izvor: B92, 12.Apr.2008

..Fudbaleri Verdera iz Bremena ubedljivo su pobedili Šalke sa 5:1, u derbi utakmici 28. kola nemačkog fudbalskog šampionata, čime se domaći tim probio na drugo mesto na tabeli...Domaći su poveli golom Franka Baumana u 19. minutu, a na 2:0 povisio je Bubakar Sanogo u 33. minutu. Prednost Verdera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.