Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020, 18:15

Venger: Ako krene Superliga, nestaje Premijeršip

Francuski stručnjak nema dilemu...

Sve su glasnije spekulacije o formiranju evropske Superlige u kojoj bi od 2022. godine trebalo da učestvuje 18 najmoćnijih klubova Evrope. Juče smo detaljno pisali o ovom planu po kom bi nagradni fond trebalo da iznosi oko ŠEST MILIJARDI EVRA, a danas se po tom pitanju oglasio i Arsen Venger.

Penzionisani francuski stručnjak nalazi se na poziciji šefa programa globalnog razvoja fudbala u Svetskoj fudbalskoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (FIFA) i važi za jednog od konzervativnijih ljudi kada su novine u pitanju. On upozorava da bi eventualno osnivanje Superlige verovatno značilo raspad Premijeršipa. Njegov je stav da je klubovima iz ostalih zemalja cilj organizovanje novog takmičenja, a ne Englezima...

"Premijer liga ima superiornost, zato ostale lige pokušavaju da unište prednost koju engleski šampionat. Za sve ostale bila bi dobra stvar da ta evropska Superliga zaživi, jer tako bi u osnovi bila uništena Premijer ligu. Ako se idejni tvorci dogovore sa velikim engleskim klubovima, to će se dogoditi", ubeđen je Arsen Venger.

Po njemu nema dileme ni oko toga ko će biti najveći profiteri od svega...

"Živimo u periodu bogatih vlasnika koji investiraju u fudbal. Njihov prvi cilj je da zarade više novca. Evropska Superliga je jedan od načina da zarade mnogo novca", podvukao je Venger.

Podsetimo se ikakop izgleda prva projekcija sastava Superlige...

ŠPANIJA: Barselona, Real, Atletiko

ENGLESKA: Mančester Siti, Mančester junajted, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Čelsi

NEMAČKA: Bajern Minhen, Borusija Dortmund

ITALIJA: Milan, Inter, Roma

FRANCUSKA: Pari Sen Žermen

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.