Venecuela: Počeo nezvanični referendum opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela: Počeo nezvanični referendum opozicije

Opozicija u Venecueli danas drži nezvanični referemndum kako bi pojačala pritisak na predsednika te države Nikolasa Madura u trenutku kada on traži osnivanje specijalnog tela što njegovi suparnici nazivaju konsolidacijom diktature.

Simbolični referendum na kom će pitanja biti o tome da li građani žele prevremene izbore, ima za cilj da dodatno utiče na Madurov legitimitet u vremenu ekonomske krize i protesta protiv Madurove vlasti koji u toj državi traju već tri meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odneo 100 osoba.

Opozicija je oko sedam sati po lokalnom vremenu otvorila referendum na oko 2.000 mesta širom države, kao čin građanske neposlušnosti koju prati "nulti čas" što je, kako navodi agencija, mogući nagoveštaj državnog udara ili neke druge akcije protiv Madura.

Maduro (54) navodi da je današnji plebiscit ilegalan i beznačajan.

Umesto toga on se zalaže se za zvaničan referendum 30. jula o formiranju nove skupštine, a koji će omogućiti ustavne izmene.

Glasači će na referendumu danas odgovarati na tri pitanja: da li odbijaju skupštinu, da li žele da oružane snage brane postojeći ustav i da li žele da izbori budu održani pre nego što Maduru istekne mandat 2018.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezvanični referendum opozicije u Venecueli

Izvor: RTS, 16.Jul.2017

Opozicija u Venecueli organizovala je nezvanični referendum kako bi pojačala pritisak na predsednika Nikolasa Madura. Izjašnjavanje građana održava se u trenutku kada Maduro traži osnivanje specijalnog tela, što njegovi suparnici nazivaju konsolidacijom diktature. ...

Nastavak na RTS...

U Venecueli počeo SIMBOLIČNI REFERENDUM opozicije protiv promene Ustava

Izvor: Blic, 16.Jul.2017

U Venecueli je danas počeo simbolični referendum opozicije koja se bori protiv plana predsednika Nikolasa Madura da promeni Ustav..."Referendum" je nedavno najavio predsednik Parlamenta Hulio Borhes, kao nov korak u borbi opozicije protiv Madurovih predloga...Glasanje se održava dve nedelje pre izbora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.