Velšani priznali: Srbija će biti prva, mi u baražu

Izvor: B92, 06.Sep.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velšani priznali: Srbija će biti prva, mi u baražu

Selektor Velsa Kris Kolman oprostio se od trke sa Srbijom za prvo mesto D kvalifikacione grupe za Mundijal.

On je ocenio da će sa Republikom Irskom da vodi borbu za mesto u baražu.

Srbija posle pobede u Dablinu (1:0) dva kola pre kraja kvalifikacija ima četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, pet od Irske, i za plasman u Rusiju potreban joj je samo jedan trijumf u Austriji ili na svom terenu protiv Gruzije.

"Grupa je uzbudljiva. Dva kola pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da se kaže da je Srbija pobednik grupe, ali nama ostaje da završimo drugi. Sve je u rukama Srbije, priželjkivali smo remi u Dablinu. Za nas ima neizvesnosti, pred nama su fantastična dva meča", rekao je Kolman, a prenosi BBC.

Kolman smatra da je ekipa Slavoljuba Muslina zasluženo na čelu D grupe.

"Čak bi i pobeda Iraca više išla nama u korist. Pošteno je što je Srbija prva, imali su pas igru, bez poraza su, i nema problema ako odemo u baraž".

Selektor "zmajeva", polufinaliste sa prošlog Evropskog prvenstva, naglašava da je naredni cilj da se pobede Gruzija u gostima i direktan konkurent Irska u Kardifu.

"Ne treba gledati šta je bilo. Realno, sa šest bodova smo drugi", rekao je Kolman posle pobede u Kišinjevu nad Moldavijom (2:0).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.