Veliko pojačanje Francuza: Karabatić stigao na SP!

Izvor: Mondo, 12.Jan.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko pojačanje Francuza: Karabatić stigao na SP!

Luka je već bio tu, a "trikolorima" se priključio i stariji Nikola, i to pred meč sa Srbijom. Bilo bi veliko iznenađenje da bude u sastavu, ali radiće sa ekipom i pokušati da se oporavi za drugu fazu...

Francuska je pred meč sa Srbijom dobila veliko pojačanje!

Nedovoljno oporavljeni Nikola Karabatić stigao je u kamp reprezentacije "trikolora" i stavio se na raspolaganje treneru Didijeu Dinaru, pa će biti 18. igrač svoje ekipe umesto prekobrojnog Melvina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ričardsona, ali najverovatnije neće učestvovati u prvoj fazi turnira.

Iskusni bek, koji će ove godine proslaviti 35. rođendan, operisan je u oktobru kada je procenjeno da će mu za oporavak biti potrebno od četiri do šest meseci, ali je uprkos godinama pokazao da mu je telo u savršenom stanju, tako da neće biti nikakvo iznenađenje ako zaista zaigra na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

DANAS NA SVETSKOM PRVENSTVU: NAJVEĆI ISPIT ZA "ORLOVE"!

"Pričao sam sa čelnicima PSŽ-a i stvorili su se uslovi da Nikola bude s nama. Važan je za ovu ekipu, ali kroz treninge morao proveriti njegove trenutne mogućnosti", rekao je Dinar.

Jasno je da je i samo prisustvo Nikole Karabatića važno za reprezentaciju Francuske pošto se radi o lideru koji je sa njima već pet puta osvajao svetsko zlato, uz tri evropska i dva olimpijska. Naravno, uz mnogobrojna individualna priznanja.

Za reprezentaciju Francuske takođe igra i njegov mlađi brat Luka.

Francuska je u prvom kolu savladala Brazil uz mnogo muke (24:22), a danas od 20.30 očekuje ih duel sa Srbijom. U istoj grupi, smeštenoj u Berlinu, su još i Rusija, Nemačka i Ujedinjena Koreja.

Tellement heureux et fier de rejoindre le groupe en tant que 18ème et participer à l aventure ‍♂️ #BleuEtFier#heretocreate#GERDEN2019@FRAHandballpic.twitter.com/Wv0N2z9gHL

— NIKOLA KARABATIC (@NKARABATIC) January 12, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.