Veliki smo... Uživajte protiv Argentine i Mesija

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2018, 04:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki smo... Uživajte protiv Argentine i Mesija"

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je da će u četvrtak u Nižnji Novgorodu dvoboj Hrvatske i Argentine biti sudar dve velike ekipe uveren da će "Vatreni" imaju kvalitet da ostvare pozitivan rezultat.

"Argentina izaziva poštovanje i respekt, biće to veliki izazov. Međutim, moramo da verujemo  u sebe. Nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv velike ekipe, ali i mi smo velika ekipa," rekao je Dalić dodavši:

"Nemam dileme oko sastava, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nekih sitnih promena u taktici i u sastavu. Protiv Nigerije smo igrali dobro i nema potrebe za većim promenama. Moramo da čuvamo svoj stil igre i pokažemo kvalitet."

Priznao je kako je s hrvatske strane nešto manje pritiska jer su dobili prvu utakmicu, dok je Argentina remizirala sa Islandom i našala se u problemima.

"Mi u iduće dve utakmice moramo da osvojimo tri boda kako bi osigurali prolaz. Naš je put poznat, potrebna nam je jedna pobeda. Ako to uspemo kasnije će se sve slagati samo po sebi. Nema biranja protivnika niti prilagođavanja."

Dalić je uveren da će toekom susreta biti trenutaka kada će Hrvatska pokazati svoju napadačku snagu.

"Mi preferiramo napadački fudbal. Sasvim sigurno će biti trenutaka kada ćemo se braniti, ali mi težimo napadačkom fudbalu i to ćemo pokazati."

Watch #CRO pre-match press conference with head coach Zlatko Dalić and vice-captain @ivanrakitic today at 18:00 CET via HNS official website!

➡️ https://t.co/8GmdgBs8wv#BeProud#FlamingPride#ARGCRO#Family#WorldCup#Vatrenipic.twitter.com/tkatLZJYja

Osvrnuo se i na najboljeg igrača Argentine Lionela Mesija.

"Mesi je najbolji na svetu i niko ga ne može zaustaviti jedan na jedan. Jedino ekipa i formacija. Međutim, ne smemo upasti u zamku jer sam Mesi nije Argentina. Moramo da budemo  kompaktni u bloku i ginuti jedan za drugoga."

Hrvatski selektor je uznemirio argentinske novinare koji su pogrešno protumačili njegove reči da 'Hrvatsku sutra očekuje najlakša utakmica'.

"Nisam rekao da je Argentina najlakši protivnik, nego najlakša utakmica u kojoj nemam šta da izgubimo," pojasnio je Dalić argentinske novinare.

⚽ Final #CRO practice session before #ARGCRO#BeProud#FlamingPride#Family#WorldCup#Vatrenipic.twitter.com/VqgWQUXRXP

"Vjeruem u momke i u našu reprezentaaciju. Oni su za mene najbolji na svetu. Ako u četvrtak pokažemo dobru igru, onda možemo daleko."

O "slučaju Kalinić" nije previše reči trošio.

"Sve je to iza nas, život ide dalje, meni je žao. To je trajalo dva, tri sata i sada je to iza nas. Maksimalno smo koncentrirani na Argentinu."

Dalić je otkrio što će reći igračima neposreno pre izlaska na teren.

"Reći ću im da uživaju u fudbalu jer igraju protiv Argentine i Mesija."(h)

Meč počinje u 20 časova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.