Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 18:16

Veliki posao: Milan otkupio Fikaja Tomorija

Ali tu se poslovi Rosonera sa Čelsijem ne završavaju...

Ako je i bilo neke sumnje da će Milan otkupiti ugovor Fikaja Tomorija (23) od Čelsija, ona je večeras otklonjena - kako javljaju brojni italijanski mediji predvođeni transfer-guruom Đanlukom Di Marciom, dva kluba su razmenila dokumentaciju i mladi kanadski defanzivac stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa Rosonerima. Zvanična potvrda očekuje se svakog časa.

Prema ranijem dogovoru - kada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je zimus stizao sa Stamford Bridža na pozajmicu - ustanovljena je otkupna klauzula postavljena na 28.500.000 evra. Kako se Tomori izvanredno snašao otkako ga je Stefano Pioli uvrstio u startnih 11 nije bilo dileme da će Paolo Maldini reagovati na ovaj način, pitanje je samo bilo u kom momentu. I evo, došao je taj trenutak.

Fikajo Tomori uskočio je u tim usled loše forme Alesija Romanjolija na polusezoni. Sjajno se uklopio sa iskusnim Simonom Kjerom i do kraja Serije A bio nezamenjiv. Posebno dobro odigrao je u velikom derbiju protiv Juventusa, kada je iskazao izvanredan potencijal da dobro igra velike utakmice. A to je ono što je i te kako potrebno u građenju novog, moćnog Milana.

Odigrao je ukupno 17 utakmica za tim sa San Sira i jedini gol postigao upravo protiv Juvea.

Milan je za njegovu pozajmicu pre šest meseci platio Čelsiju 2.000.000 evra, tako da je Tomori ukupno koštao klub 30.500.000 evra.

Ovde ne bi trebalo da se završi Milanova priča s Čelsijem. Jer bez obzira što je propala mogućnost da Olivijea Žirua dovedu kao slobodnog igrača, Italijani još nisu definitivno odustali od francuskog golgetera.

Plavci bi pristali na obeštećenje od 5.000.000 evra ukoliko angažuju adekvatnu zamenu tokom leta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.