Veliki je Mbape: On traži i pilota

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki je Mbape: On traži i pilota

Poznati francuski fudbaler odazvao se apelu porodice Britanca koji je upravljao avionom u kojem je bio Emilijano Sala.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Iako se poslednjih nedelja uglavnom pričalo u sudbini tragično stradalog argentinskog fudbalera Emilijana Sale, mnogima je promicala tuga porodice pilota Dejvida Ibotsona, koji je upravljao palim avionom iznad Lamanša.

Britanac koji je vodio skupo plaćenog centarfora na promociju u Kardifu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dalje se vodi kao nestao, jer je samo Salino telo pronađeno na dnu Kanala.

Zbog toga, privatni fond i dalje skuplja novac kojim se plaća potraga za pilotom, a jedan od donatora je francuski fudbaler, Kilijan Mbape.

Osvajač Svetskog prvenstva i jedan od najboljih fudbalera na svetu uplatio je 30.000 evra i tako se odazvao apelu Ibotsonove porodice, koja je u šoku još od 21. januara i nesrećnog leta letelice.

Mbape je donirao pod imenom "Eli Lotan" i nije teško pogoditi zašto je odabrao to prezime, jer je njegovo puno ime Kilijan Mbape Lotan.

Za ovaj čin zaslužuje svaku pohvalu!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.