Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020, 00:09

Veče za zaborav Aleksandra Sedlara, Atletiko pred Ligom šampiona (VIDEO)

Alvaro Morata dvostruki strelac u pobedi 3:0

Pre korone izbacili su Liverpul i plasirali se u četvrtfinale ovosezonskog izdanja Lige šampiona, a posle pauze zbog pandemije virusa korona igraju toliko otresito da se čini da ih ništa ne može zaustaviti ka još jednom plasmanu u elitno evropsko takmičenje. Ozbiljno su fudbaleri Atletika shvatili pauzu, prekomponovali se, od potencijalnog 21 skupili su 17 bodova, pa im je u preostala četiri kola La Lige potrebno osam poena da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << budu sigurni učesnici društva najboljih i od jeseni.

U praksi, verovatno i manje, pošto petoplasirani Viljareal mora da igra sa Barselonom, Sosijedadom Hetafeom i Realom, pa se već sad sa sigurnošću može reći da je ekipa Dijega Simeonea ispunila cilj u prvenstvu za ovu godinu, pošto je pobedom nad Majorkom stigla maltene pred cilj – 3:0 na otvaranju 34. kola La Lige.

Junak pobede Rohiblanskosa je Alvaro Morata, strelac prva dva gola (treći je delo Kokea), uz napomenu da je nad njim napravljen i jedanaesterac koji je prethodio prvom pogotku. Bivši napadač Reala, Juventusa i Čelsija najpre je u 29. minutu tek iz drugog puta pogodio mrežu gostiju sa 11 metara – sudija Rohas ponovio izvođenje pod obrazloženjem da je naš Aleksandar Sedlar ranije utrčao u kazneni prostor, a problem je što je bivši igrač Vetarnika i Metalca izbio loptu u korner posle odbrane golmana Reine – da bi se u nadoknadi prvog dela iskrao na drugoj stative i pas Markosa Ljorentea pretvorio u komotno vođstvo koje je Čolovim pulenima omogućilo da u nastavku igraju u dve brzine manje.

Ako je Alvaro Morata bio heroj Madriđana, onda uloga tragičara, nažalost, pripada Aleksandru Sedlaru. Sve što je moglo da pođe naopako po srpskog defanzivca na stadionu “Vanda Metrpolitano” – pošlo je. Letošnji novajlija iz poljskog Pjasta skrivio je penal, pa je na već opisan način utrčao u šesnaesterac i tako primorao sudije iz VAR sobe da signaliziraju kako Atletiku sleduje ponovna prilika da puca sa 11 metara, da bi neposredno pred odlazak na odmor izgubio iz vida Moratu, a Španac takve darove oberučke prihvata. Ruku na srce, Sedlar se u nastavku popravio, zabeležio nekoliko dobrih intervencija i ipak ne bi trebalo da brine za status kod trenera Visentea Morena koji mu je posle korone ukazao poverenje na pet od sedam mečeva.

Mada je Atletiko (srpski napadač Ivan Šaponjić presedeo meč na klupi) bio očekivano bolji – doduše, Žoao Feliks je opet imao veče za zaborav i to na godišnjicu transfera iz Benfike – Majorka uopšte nije igrala toliko loše kao što rezultat pokazuje, ali će se posle najnovijeg poraza teško spasti ispadanja. Ima pet bodova manje od Selte i pod hitno su joj potrebne pobede. Madriđani nisu bili za “vađenje”, mada kad se pogleda potencijal Kuba možda bi na krilima Japanca tim sa Baleara mogao da učini nešto više u završnici šampionata.

Atletiko bi samo trebalo rutinski da ga privede kraju. U utorak u Vigu, naredne subote Betis kod kuće, pa Hetafe u gositma, da bi 19. jula Sosijedad došao na “Vanda Metrpolitano”. I pre tog datuma će Čolovi pitomci osigurati Ligu šampiona za takmičarsku 2020/21. U međuvremenu mogu da prave planove za F8 u Lisabonu. Da na stadionu gde ih je nekoliko sekundi delilo od “ušatog” pehara pojure konačno status prvaka Evrope.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Atletiko Madrid – Majorka 3:0 (2:0)

/Morata 29 pen, 45+4, Koke 79/

Subota

17.00: (2,25) Selta (3,25) Betis (3,30)

19.30: (2,70) Valjadolid (2,75) Alaves (3,10)

22.00: (2,80) Granada (3,05) Valensija (2,70)

Nedelja

14.00: (5,10) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (1,75)

17.00: (2,70) Espanjol (2,95) Leganes (2,90)

19.30: (3,00) Osasuna (2,95) Hetafe (2,70)

22.00: (4,40) Viljareal (3,70) Barselona (1,80)

Ponedeljak

19.30: (2,85) Levante (3,30) Sosijedad (2,50)

22.00: (1,45) Sevilja (4,30) Eibar (7,75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.