Izvor: Blic, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatru na tribini ugasili porazom

Vatru na tribini ugasili porazom

Sve je u Istanbulu mirisalo na prvu pobedu Galatasaraja u Ligi šampiona - rani gol Saše Ilića u 19. minutu za vođstvo od 1:0 i stahovita podrška sa tribina, a onda je sav trud pao u vodu u 59. minutu, kada je golman Turaka Mondragon primio gol 'kroz uši' posle šuta Kromkampa. Tačku na meč stavio je Aruna Kone (1:2), posle kontranapada PSV-a iz Ajndhovena.

Reprezentativac Srbije nakon meča nije imao previše razloga da slavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pogodak u Ligi šampiona.

- Šta vredi što dajem golove kada ne možemo da pobedimo, a golove primamo posle prvog šuta protivnika. Poveli smo na vreme, imali Holanđane u šaci, a onda je Mondragon propustio loptu kroz ruke. Posle toga smo morali da igramo na sve ili ništa, i u otvorenoj igri kažnjeni smo posle kontranapada - kaže Saša Ilić.

Sada su vam šanse za plasman u drugu fazu takmičenja umanjene?

- Nezasluženo smo izgubili, ali je tačno da sada teško možemo do prva dva mesta. Nismo, međutim, digli ruke. Ako ništa drugo, potrudićemo se da nastavimo takmičenje u Kupu UEFA, jer ni Bordo nije nikoga pobedio.

Porazi sigurno još teže padaju posle fanatične podrške koju imate tokom meča?

- Posle prvog gola imao sam utisak da će se srušiti tribine. Huk je bio strahovit, iako su tribine na Olimpijskom stadionu 'Kemal Ataturk' dalje od tribina na našem stadionu 'Ali Sami Jen'. UEFA nam, međutim, ne dozvoljava da igramo na svom terenu, zbog radova koji nisu završeni, a gde je atmosfera još zapaljivija. U svakom slučaju, Turci su veoma bučni i utakmicu preživljavaju na potpuno drugačiji način od navijača iz ostalih delova Evrope.

Kada njihovom klubu ne ide, hteli bi i lično da mu 'pomognu', možda su zato prekjuče dva puta utrčavali na teren?

- E, to već ne razumem. Trče preko igrališta, a onda ih obezbeđenje stigne i odstrani sa stadiona.

Da li navijači Galatasaraja i dalje praktikuju da već tokom noći dođu pred stadion?

- Čuo sam priče da su znali i da spavaju pred stadionom pre meča, ali ja to nisam doživeo. Okupljaju se obično u ranim jutarnjim časovima, naročito kada se igra - na primer, meč sa Bešiktašom. I pored svega, za mene su najbolji navijači Partizana.

Kako komentarišete ostale rezultate u Ligi šampiona, Čelsi je tukao Barselonu, Inter upisao prvu pobedu, Bajern, Valensija i Liverpul drže prva mesta u grupama?

- Očekivao sam da Stanković sa Interom upiše prvu trojku, Valensija je najkvalitetniji tim u D grupi, Čelsi je dobro kontrolisao meč protiv Katalonaca. Čini mi se da su u ovom kolu svi rezultati bili realni, jer se tačno vidi koji klub ulaže dosta novca i gde je organizacija na najvišem nivou. Pored takvih giganata, teško je stalno praviti iznenađenja.

Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.