Vaterpolisti u polufinalu: Nova pobeda protiv Mađara

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti u polufinalu: Nova pobeda protiv Mađara

Studentska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Univerzijade posle pobede nad Mađarima 9:7 (4:2, 2;0, 2:2, 1:3). U ponedeljak u polufinalu rival "delfinima" će biti selekcija Francuske.

Po drugi put je pobeđena Mađarska. Za razliku od prvog meča u kojem je rival tri četvrtine bio potpuno ravnopravan protivnik, u ovom duelu je Srbija dominirala od početka. U prvoj četvrtini za dva minuta je napravljena prednost 3:0, na prvi odmor se otišlo vođstvom našeg tima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 4:2.

U drugoj četvrtini odbrana je sve vreme odolevala, a Strahinja Rašović i Drašović su razliku učinili nedostižnom. Posle velikog odmora po dva gola na obe strane a kada je Vasić na dodavanje Rističevića u završnih osam minuta pogodio za 9:4 sve je bilo gotovo. Mađari su sa tri pogotka samo ublažili poraz.

Tri gola za našu selekciju postigao je Strahinja Rašović, dva Drašović, a po jednom su gol rivala pogađali Vico, Jakšić, Vasić i Stojanović. Kod Mađara je najbolji bio Janšik koji jepostigao četiri pogotka.

- Igrali smo odličnu odbranu i uz veliki motiv zasluženo smo pobedili. Jedino nije dobro što smo im dozvolili da ublaže poraz - rekao je posle utakmice Dimtrije Rističević.

Ognjen Stojanović je istakao:

- Atmosfera nam je glavni adut. Sve ide kako treba. Mađare smo već zaboravili, samo su nam Francuzi u glavi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.