Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetskog kupa

Izvor: Politika, 30.Jul.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije u polufinalu Svetskog kupa

Svetski kup za vaterpoliste: Srbija – Australija 12:9 (3:2, 4:2, 3:2, 2:3). – Danas u polufinalu protiv Španije

Od specijalnog izveštača „Sportskog žurnala”

Oradea, 30. jula – U četvrtfinalu Svetskog kupa u Oradei (Rumunija) Australija je preskočena, čini se bez većeg napora, s 12:9 (3:2, 4:2, 3:2, 2:3). Sutra u polufinalu naši vaterpolisti sastaće se sa Španijom najverovatnije u 17,30 č.

S prve tri četvrtine stručni štab >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << može da bude potpuno zadovoljan. U poslednjoj je opet došlo do pada koncentracije, ali bez posledica.

Naša reprezentacija je od samog početka bila ekipa koja ima kontrolu nad igrom. Odbrana vrlo korektna na čelu sa Sorom koji je ukrotio 13 šuteva. Samo na momente se iskakalo iz sistema.

Dva gola Australijanaca su bila problematična: da li je lopta prešla zamišljenu gol-liniju ili ne. Ali to ni jednog trenutka nije unosilo nervozu u našu igru, niti stvaralo bilo kakve dileme oko konačnog pobednika.

Ako je Udovičić obeležio drugu četvrtinu, onda je u trećoj ta čast pripala Milanu Aleksiću. Dva sjajna pogotka, a vredi da se zabeleži i učinak Sora. Imao je u jednom napadu četiri odbrane, neke i glavom.

U poslednjih osam minuta se otaljavao posao. Šteta zbog nekih grešaka koje su Foksovom timu omogućile da ublaži poraz. Filipović je imao svoje momente, lepim golovima i asistencijama.

Bez obzira na samokritike selektora i igrača ne treba, kada se to gleda sa strane , biti sitničav. Srbija je protiv Australije odigrala najbolju utakmicu na turniru, a videće se u naredna dva meča ima li snage , kvalitet nije sporan, da se osvoji i medalja. Prva takva prilika je protiv Španije.

Rivali iz rimskog finala sa Svetskog prvenstva ponovo će podeliti megdan. Po nekim ocenama možda i finale pre finala.

Španija igra lepršavo, brzo, novi centar Mađar Širanji je veoma dobar. Ekipa bez slabog mesta i sigurno u ovom trenutku možda i u najboljoj formi u Oradei od svih ekipa.

– Imali su lakšu grupu, ali to ne umanjuje njihov kvalitet. S novim centrom slažu kockice za Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Ne igra nam Rađen, ali se nadam da će odbrana da izdrži duele sa kvalitetnim napadom rivala, – kaže selektor Dejan Udovičić.

U dva susreta Svetske lige Srbija je pobedila ove godine. U Nišu minimalno (7:6), u Portoverdu nešto ubedljivije (12:9).

– To ništa ne znači. Španija je ekipa koja vredi medalju na Evropskom prvenstvu. Videlo se da im je Niš koristio samo za trening. Sada je to potpuno druga ekipa. Dva sada odlična centra i jasno je da će biti neizvesno, – komentar je Filipa Filipovića.

Andrija Prlainović koji je prešao cifru od 200 golova takođe očekuje neizvesnu utakmicu:

– Umorni smo, vidi se to u igri. Španija je težak rival, biće uzbudljivo do poslednjeg trenutka. Plasman u finale bi bio lep uspeh i učinićemo sve da u tome uspemo.

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 300. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Kabral (Brazil). Isključenja: Srbija 9(4), Australija 7(5).

AUSTRALIJA: Stenton, Kembel 1, Bird, O Haloran 1, Mitland 1, Martin, Junger 2, Mek Gregor 1, Svit, Hojden 2, Koteril, Miler 1, Denerli. Selektor:Foks.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, V. Udovičić 2, Vapenski, D. Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 3, Miličić, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović, G. Pijetlović. Selektor: D. Udovičić.

Dejan Stevović

Tanjug

objavljeno: 30/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.