Vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije šampioni Evrope!

Vaterpolisti Srbije osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu 30. šampionata u Ajndhovenu savladali selekciju Crne Gore rezultatom 9:8 (1:1, 2:3, 3:1, 3:3)

Posle velike borbe i nekoliko smena u vođstvu, reprezentacija Srbije je do pobede došla golom kapitena Vanje Udovičića na minut i 10 sekundi pre kraja meča.

Vanja Udovičić i Filip Filipović su postigli po dva gola za novog prvaka Evrope, a strelci su još bili Stefan Mitrović, Nikola Rađen, Duško >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Pjetlović i Milan Aleksić.

Tako su se naši "delfini" revanširali Crnogorcima za poraz u finalu Evropskog prvenstva u Malagi 2008. godine. Srbija prethodno zlato osvojila 2006. godine u Beogradu, a u međuvremenu je pored srebra od pre četiri godine, pre dve bila bronzana u Zagrebu.

Ovo je Srbiji bila osma pobeda u 12. duelu sa bivšim zemljacima. Bronzu u Ajndhovenu osvojila je Mađarska.

Nakon nervoznog početka bez golova, prvi pogodak viđen je tek u sedmom minutu, Stefan Mitrović je pogodio mrežu rivala. Na pauzu se otišlo sa 1:1, a onda je krenula goleada. Početkom druge četvrtine, Rađen je povisio na 2:1 u trenucima kada smo imali igrača više, ali je Ivović izjednačio.

Crnogorci se nisu dali u tim momentima, pratili su u stopu "delfine", pošto su na gol svaki odgovorili golom - 3:3. Gojković prvi put dovodi rivala u vođstvo - 4:3, a to je ujedno bio rezultat nakon 16 minuta igre.

Filip Filipović postigao je prvi pogodak u trećoj četvrtini, i Srbija je na 4:4. Od tog trenutka "ajkule" su bile do kraja praktično u zaostatku, a posle 24 minuta rezultat je bio 6:5, Vanja Udovičić je pred kraj treće trećine doneo Srbiji prednost.

Mitrović, Prlainović držali su Crnogorce na dva gola zaostatka, koji su poslednji trzaj načinili kada su stigli na 8:8, oba puta sa igračem više. Vanja Udovičić je preuzeo odgovornost i pogodio kada je bilo najvažnije za konačnih 9:8!

Kapiten delfina Vanja Udovičić rekao je nakon meča da je ovo najlepši momenat za bilo koju državu.

"Velika pobeda Srbije, ove generacije. Izdržali smo neverovatan pritisak. Čestitam svima koji su bili ovde i onima koji su nas bodrili kod kuće", rekao je Udovičić.

Golman Srbije Slobodan Soro rekao je da su on i drugovi za ovo igrali.

"Zasluženo smo pobedili, igrali smo najbolje i najlepše.Crna Gora je igrala perfektno ali smo ipak pokazali da smo bolji i da zasluženo slavimo".

Selektor Udovičić Dejan se zahvalio svojim pulenima.

"Bili ste zaista najbolji i zasluženo ste prvi. Ajmo rukometaši dajte i treće zlato".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.