Vaterpolisti Srbije preko Italije do polufinala Igara

Izvor: Beta, 04.Avg.2021, 12:58

Vaterpolisti Srbije preko Italije do polufinala Igara

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Italiju sa 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).Aktuelne olimpijske šampione su do pobede protiv svetskih prvaka vodili Filip Filipović sa tri i Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Andrija Prlainović sa po dva gola. U timu Italije najbolji je bio Nikolas Prešuti sa dva postignuta gola.Srbija je plasman u polufinale najavila već posle prve četvrtine koju je dobila sa 5:2. Mrežu Italije je u tom periodu dva puta pogodio Rašović, pogadjali su i Filipović, Mandić i Dedović, a dodatno samopouzdanje Srbiji je dala i odbrana sa čak tri igrača manje.Reprezentacija Srbije je posle dva vezana gola Prlainovića otišla na veliki odmor sa velikih 9:3 i do kraja meča je držala pod kontrolom dešavanja u bazenu i nije dozvolila Italiji da se vrati u meč.Srbija će se za plasman u novo finale Olimpijskih igara boriti sa Španijom koja je ranije danas pobedila SAD sa 12:8. Izabranici Dejana Savića su se u Tokiju već sastali sa Špancima i izgubili su u grupi sa 13:12.U polufinale se plasirala i reprezentacija Grčke, koja čeka boljeg iz duela Madjarske i Hrvatske. Polufinalni mečevi na programu su u petak.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prlainović: Najbolja utakmica u poslednje tri godine

Izvor: B92, 04.Avg.2021

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović bio je veoma zadovoljan posle pobede protiv Italije (10:6) i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju..."Dočekali smo četvrtfinale u dobrom raspoloženju, bio sam optimista i uveren da ćemo pobediti. Ovo nam je najbolja utakmica u poslednje tri godine....

Nastavak na B92...

Filipović: Bili smo spremni za četvrtfinale, sada mi čekamo Špance

Izvor: Danas, 04.Avg.2021

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je danas nakon pobede nad Italijom da je selekcija bila spremna da na najbolji način odigra četvrtfinale Olimpijskih igara, bez obzira na ime protivnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.