Vaterpolisti Srbije osvojili bronzu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije osvojili bronzu

LONDON -

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u meču za treće mesto pobedila selekciju Crne Gore sa 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1).

Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Filipović sa tri gola, po dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su postigli Duško Pjetlović i Slobodan Nikić, dok je Crnogorce predvodio Aleksandar Ivović, strelac tri gola.

Ovo je četvrta medalja Srbije na Igrama u Londonu.

Vaterpolisti Crne Gore su, čini se, sa više žara ušli u meč, a srpskim igračima bile su potrebne tri četvrtine da dođu do svog ritma.

Kada je Crna Gora početkom poslednje deonice pogotkom Aleksandra Ivovića povela sa 11:8, činilo se da bronza klizi iz ruku srpskih vaterpolista.

Ipak, u tim trenucima Srbija je "upalila motore" i golovima Filipa Filipovića i Slobodana Nikića došla do izjednačenja nešto više od minuta pre kraja.

Kako i dolikuje, pobedu Srbiji doneo je kapiten i najbolji igrač Vanja Udovičić.

Utakmicu su na kraju obeležile sudije, jer su u završnici isključile selektora Dejana Udovičića i njegovog pomoćnika, kao i nekoliko igrača Srbije.

"Nijedna medalja ne može bez drame. I sa lošom partijom dobili smo i osvojili bronzu. To je pokazatelj snage ove ekipe. Hvala svima u stručnom štabu i ekipi. Nije lako igrati posle izgubljenog polufinala, kada vam se sruše sve kule i gradovi. Digli smo se iz pepela i odigrali ovakvu utakmicu. Bili smo jači od svih protivnika i dokazali da smo sa razlogom tu gde jesmo", kazao je kapiten Udovičić za Radio-televiziju Srbije posle meča.

Selektor Dejan Udovičić rekao je da ni u jednom trenutku nije gubio nadu.

"Mnogo je bilo teško. Kad se sve sabere, zaslužili smo da se u Beograd vratimo sa medaljom. Zahtevna i teška utakmica. Suđenje je bilo sramota, zbog toga sa

m ponosniji i ova pobeda mi je draža. Maltene smo ostali bez igrača na kraju", kazao je selektor.

Izabranike Dejana Udovičića sa tribina bodrili su premijer Srbije Ivica Dačić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, ministarka omladine i sporta Alisa Marić kao i reprezentativka u tekvondou Milica Mandić, koja je juče osvojila zlatnu medalju u kategoriji preko 67 kilograma.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.