Vašington iz svog imena izbacio Redskins nakon 87 godina

Izvor: Beta, 13.Jul.2020, 16:11

Vašington iz svog imena izbacio Redskins nakon 87 godina

NFL klub Vašington saopštio je danas da i zvanično povlači iz upotrebe ime Redskins - crveanokošci.Jedan od najstarijih NFL klubova tek reba da izabere novo ime, ali nije jasno kada će se to dogoditi. Takodje, ovaj klub je trenutno i bez logoa.Klub je u saopštenju samo naveo da povlači ime i logo i da vlasnik Den Snajder i trener Ron Rivera rade na razvoju novog imena i logoa franšize "koji će prikazivati naš ponos, bogatu tradiciju i inspirisati naše sponzore, navijače i zajednicu u narednih 100 godina".Iako Snajder ranije nije pokazivao volju da promeni ime otkako je kupio tim 1999. godine, nedavna dešavanja i antirasistički protesti podstakli su sponzore da se oglase. Fedeks, Pepsi i Najk zahtevali su promenu imena koje ta franšiza nosila još od 1933. godine. Američki starosedeoci indijanskog porekla decenijama su zagovarali promenu imena Redskins - crvenokošci.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 49 GODINA: Vašington se odrekao imena i grba

Izvor: Kurir, 13.Jul.2020

NFL klub iz Vašingtona objavio je da je povukao iz upotrebe nadimak i logo (Redskinsi) nakon postupka revizije koji je počeo 3. jula. Time je popustio pod pritiskom glavnog sponzora, kompanije "Fedeks" koja je zahtevala ovu promenu.

Nastavak na Kurir...

Redskinsi posle 87 godina odlaze u istoriju

Izvor: RTS, 13.Jul.2020

Jedan od najstarijih i najslavnijih američkih sportskih brendova, NFL klub Vašington Redskins, i zvanično će promeniti ime. Najveći sponzori ekipe shvatili su nakon 87 godina da je ime Redskins, odnosno Crvenokošci, rasističko i da ne predstavlja na pravi način američke starosedeoce....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.