Vašington: Bojana posle mnogo muke do drugog kola

Izvor: Sportal.rs, 30.Jul.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington: Bojana posle mnogo muke do drugog kola

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo turnira u Vašingtonu pošto je pobedila Australijanku Oliviju Rogovsku sa 2:1 u setovima 6:7, 7:5, 7:5. U narednom kolu će igrati protiv Sorane Kirstee.

Meč je trajao dva sata i 37 minuta. Bojana je izgubila prvi set, koji je uvela u taj-brejk iako je gubila sa 5:2, ali je njena rivalka ipak ostala koncentrisana u odlučujućem gemu. U drugom setu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Bojana je vodila sa 4:2, ali je izgubila brejk prednosti, a Australijanka je imala čak tri šanse za preokret u setu. Ipak. Bojana se spasila, napravila novi brejk i izjednačila na 1:1.  Nije joj bilo lako ni u odlučujućem setu u kojem smo videli pet brejkova. Bojana je vodila sa 4:2, ipak, Rogovska je napravila dva brejka u nizu i preokrenula na 5:4. Međutim, srpska teniserka nije imala nameru da odustane, žestoko se borila, uduzela servis rivalki za 5:5, a potom i na njen servis prvu meč loptu pretvorila u trijumf.

Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Kanađanin Danijel Nestor, nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo. Oni su poraženi od kolumbijsko-španskog para Huan Sebastijan Kabal -David Marero sa 0:2 u setovima (2:6, 2:6).

(Foto: Beta/AP/Pavel Golovkin)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.