Valensija pobedila tamo gde nije 19 godina

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 19:28

Valensija pobedila tamo gde nije 19 godina

Fudbaleri Valensije savladali su kao gosti Kadis 4:1 u meču 20. kola La Lige.

Bio je ovo treći vezani trijumf ekipe Rubena Barahe i četvrta uzastopna utakmkmica bez poraza za "Slepe miševe".

Zbog toga su sada vrlo blizu da se ozbiljno uključe u borbu za Evropu, pošto ih samo tri boda dele od šestoplasiranog Sosijedada.

Strelci za goste bili su Ugo Duro već u 8. minutu, Dijego Lopes u 52, Havi Guera u 94. minutu i Hesus Vaskes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 98.

Najbolji igrač meča bio je Lopes, koji je, osim gola upisao i dve asistencije.

Zanimljivo, bila je ovo prva pobeda Valensije na "Mirandilji" posle 19 godina.

Za domaće, pogodak je postigao Alkaras, iz penala, u tom trenutku za 1:1, međutim bilo je to sve sa napadačkog repertoara Kadisa protiv zahuktalog rivala, pred 18.000 navijača.

Glavni sudija meča propustio je priliku da igraču domaćeg tima Luisu Hernandesu pokaže direktan crveni karton zbog udaranja bez lopte Uga Dura. Čak ni nakon pregleda video snimka duela dvojice igrača nije zaključio da je potrebno strože sankcionisati igrača Kadisa.

Na kraju mu je pokazao samo žuti karton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.