Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 12:36

Valensija otpustila Havija Grasiju

Sledi joj borba za opstanak

U jednom trenutku delovala je sigurno u sredini tabele, sa potencijalnom da se umeša u borbu za plasman u evropska takmičenja. A onda je nanizala Valensija šest utakmica bez pobede, skliznula u opasnu zonu i – smenila trenera Havija Grasiju.

Posle poraza od Barselone – uprkos vođstvu 1:0 – čelnici kluba sa Mestalje, predsednik Anil Murti i direktor Migel Anhel >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Korona većali su šta da rade i odlučili da je šok terapija najefektnije rešenje. Rukovodioci su zabrinuti zbog trenda loših rezultata (poslednja pobeda zabeležena nad Granadom još 21. marta), a na narednih šest mečeva osvojena su svega tri boda, zbog čega su Grasiji saopštili da je bivši.

Grasijina smena se dugo spremala. U 2021. je dvaput bio na „ledu“ i oba puta je preživeo. Posle poraza od Kadiza spasao ga je lično vlasnik Piter Lim, dok mu je nešto ranije, početkom marta, Gonsalo Guedeš sačuvao posao golom u nadoknadi za pobedu nad Viljarealom. Treća nije bila sreća za nekadašnjeg stratega Almerije, Osasune, Malage, Rubina i Vortforda. Jednostavno, Valensija ima samo šest bodova više od Ueske – tima koji bi na današnji dan ispao iz La Lige – a u narednom kolu ide na noge Valjadolidu, prvoj ekipi iznad crte.

Ekipu našeg veziste Uroša Račića do kraja sezone će predvoditi večiti vršilac dužnosti, Salvador Gonzaleds Voro.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Poraz od Barse kap koja je prelila čašu - Valensija smenila trenera

Izvor: RTS, 03.Maj.2021

Španski fudbalski klub Valensija smenio je trenera Havijera Grasiju. . Grasija je smenjen zbog loših rezultata, a sve je kulminiralo nakon prvenstvenog poraza sinoć kod kuće od Barselone sa 3:2prvenstvenog poraza sinoć kod kuće od Barselone sa 3:2...Bio je to četvrti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.