Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 22:02

Vajda: Skidam kapu Đokoviću, biću sa njim na Rolan Garosu

„Svakog dana smo bili u kontaktu. Analizirali smo prethodne mečeve, spremali taktiku za nove rivale"

Nije Marijan Vajda pratio Novaka Đokovića u Australiji, ali je i u njegovom nedostatku Đoković odradio maksimalno posao i upisao svoj 18. grend slem.

Na sledećem grend slemu slede pravi izazovi jer će se igrati na terenu Rafaela Nadala u Parizu na šljaci. A Vajda ističe da će tada biti prisutan, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << skida Novaku kapu na svemu što je uradio u Australiji.

Treba da vidimo kako će izgledati njegov kalendar. Zabrinuli su me izveštaji o njegovoj povredi. Sigurno je da ćemo smanjiti broj turnira. Njegovo zdravlje mora da nam bude najvažnije. Mislim da ću putovati u Dubai da ga vidim, a sigurno ću biti uz njega na Rolan Garosu“.

Iako nije bio prisutan na Australijan Openu, konstantno je bio u komunikaciji sa srpskim teniserom sa kojim je spremao naredne duele.

Svakog dana smo bili u kontaktu. Analizirali smo prethodne mečeve, spremali taktiku za nove rivale i bavili se njegovim zdravstvenim stanjem. Posle meča sa Fricom, sve je bilo moguće. Treba skinuti kapu Novaku. Bilo mi je žao što nisam bio tamo. Nikada neću zaboraviti kada je osvojio prvu titulu u Melburnu 2008. i šta se dešavalo u svlačionici. Voleo bih da sam i sada bio s njim", rekao je Vajda.

Kako ističe Vajda, učestvovao je u spremanu Đokovića za prvi grend slem u sezoni.

Bili smo zajedno u Marbelji, tokom decembra. Dve nedelje intenzivnog treninga, kondicioni rad. Radili smo na servisu, prvom i drugom. Takođe i na reternu, što je posebno važno u svim mečevima. Bilo je zadovoljstvo gledati sa ove distance kako je sve to koristio u finalu protiv Medvedeva“.

Đoković je sada na 18 osvojenih grend slemova i ima dva manje od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.