VUKOVIĆ SUMNJA U OBJEKTIVNOST SUDIJA

Izvor: Kurir, 21.Jan.2011, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKOVIĆ SUMNJA U OBJEKTIVNOST SUDIJA

MALME - U utakmici prvog kola druge grupe razigravanja na 22. šampionatu sveta za rukometaše u Švedskoj reprezentacija Srbije sutra igra protiv domaćina, a selektor našeg državnog tima Veselin Vuković smatra da bi "tri krune" sutra mogle da imaju pomoć arbitara.

"Teško je reći igračima da sutra neće imati nepristrasno suđenje. Nadam se da ćemo uspeti da učinimo sve što je do nas da Šveđanima zagorčamo život", rekao je Vuković, koji smatra da je dobro što se njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izabranici već na startu druge faze sastaju sa domaćinom Mondijala.

On je podsetio da je Srbija imala već tokom prvenstva situaciju veoma sličnu sutrašnjem meču, pošto je duel sa Dancima u Malmeu odigran u atmosferi kao da je protivnik našeg tima domaćin.

"Tu utakmicu izgubili smo ubedljivo, sa osam golova razlike, ali mislim da smo iz nje izvukli dosta pouka. Taj meč je pokazao da naši reprezentativci čak i u atmosferi koja nije bila prijateljska mogu da odigraju na vrhunskom nivou 50 minuta", rekao je Vuković.

Predvodnik "belih orlova" ocenio je da Švedska ima kvalitetnije pojedince u sastavu od Danaca, ali prema njegovim rečima, naš rival iz prve faze "ubedljivije deluje kao ekipa".

"Naš sledeći protivnik podiže formu iz meča u meč na prvenstvu. Činjenica je da njihov najkvalitetniji igrač Kim Anderson nije odigrao na prepoznatljivom nivou u dosadašnjim utakmicama", istakao je Vuković, koji smatra da je glavni adut Srbije u sutrašnjem okršaju čvrsta odbrana.

On je podsetio da su Srbi odlično obavili defanzivne zadatke u meču protiv veoma jake reprezentacije Hrvatske, primetivši da su "uživali u odbrani".

"Svoja zapažanja sa tog meča preneo sam igračima. Znao sam, takođe, da će nas taj duel, bez obzira na ishod, mnogo istrošiti. Ko zna šta bi se tek desilo da je jučerašnja utakmica sa Rumunima nešto odlučivala", napomenuo je Vuković.

Bek Momir Ilić, takođe, očekuje da će značajan faktor u sutrašnjem meču biti sudije i brojna domaća publika.

"Mislim da Šveđani nisu u rangu Danaca. S druge strane, mi imamo još dosta prostora za napredak. Ukoliko budemo odigrali kao pre dva dana protiv Hrvata, možemo do pobede", zaključio je Ilić.

Utakmica Srbija - Švedska igra se sutra od 18.15 časova u dvorani "Arena" u Malmeu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.