VSS: O ponavljanju tek u četvrtak

Izvor: B92, 29.Jan.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS: O ponavljanju tek u četvrtak

Odluka o finalu vaterpolo kupa Srbije između Crvene zvezde i Radničkog biće doneta u četvrtak.

Generalni sekretar VSS Nemanja Marijan kaže da nema smisla spekulisati o potencijalnom razrešenju problema pre odluke zvaničnih tela.

Dnevni sportski list Sport tvrdio je u sredu da će meč biti ponovljen, Crvena zvezda pobedila je Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12:11 u finalu Kupa u nedelju, golom Denisa Šefika sa svog gola u poslednjoj sekundi, ali su se Kragujevčani žalili da gol nije bio regularan.

O spornim delićima sekunde i načinu izvođenja već istorijskog šuta Denisa Šefika raspravljaće na zajedničkom sastanku čak tri tela: Takmičarska komisija, Disciplinski sud VSS i Odbor za sudijska pitanja.

Posle pregleda snimaka, a u opticaju su bar dva i posle izjava zvaničnih lica, sudija i delegata, biće odlučeno da li se žalba Radničkog prihvata. U tom slučaju, moguće je odigravanje nove utakmice, što je kragujevački klub u prigovoru na regularnost Šefikovog pogotka i tražio.

Ono što nadležni treba da utvrde je: šta je zapravo materijalna povreda pravila? Ako Denis Šefik nije izveo udarac na pravilima predviđen način, teško da bi to moglo da se podvede pod materijalnu povredu.

Međutim, to bi mogla da bude druga stavka prigovora Radničkog - vreme. U kragujevačkom klubu se na osnovu dokaza kunu da su pre nego što je Denis Šefik izbacio loptu, na semaforu svetlele nule. U tom slučaju, vreme predviđeno za utakmicu je isteklo i gol nije regularan.

"Vreme je isteklo. Tu nema nikakve sumnje. Sve se vidi na snimku" , rekao je sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić tvrdi da je lopta bila u vazduhu u trenutku kada je sirena označila kraj, tako da je što se njega tiče Zvezda pobedila.

I pojedini ljudi iz Radničkog su petnaestak minuta posle utakmice potvrdili da je gol ispravan. Samo pola sata kasnije, posle pregledanog snimka, odlučili su da podnesu žalbu.

Ironija u celom slučaju je to što je Denis Šefik loptu bacio reda radi, vidno iznerviran zato što je njegov tim propustio priliku da finale reši mnogo ranije.

Skup u sredu treba da demantuje tvrdnje Filipa Filipovića da je ovo finale dokaz da je Vaterpolo savez Srbije u velikim problemima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.