VN FRANCUSKA: Ferštapen dobio bitku sa Hamiltonom dva kruga pre kraja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 17:29

VN FRANCUSKA: Ferštapen dobio bitku sa Hamiltonom dva kruga pre kraja

Holanđanin povećao prednost u generalnom plasmanu.

Maks Ferštapen iz Red Bula trijumfovao je na Velikoj nagradi Francuske koja je vožena na stazi ''Pol Rikard'', u vrlo uzbudljivoj trci u kojoj su skoro po navici glavnu borbu vodili Ferštapen i Luis Hamilton u Mercedesu.

Holanđanin je startovao sa pol pozicije, ali je prvo mesto izgubio upravo od Hamiltona posle napravljene greške. Ipak, strategija Red Bula sa odlaskom u boks vratila ga je na prvo mesto, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je austrijski tim išao dva puta na zamenu guma, dok je Mercedes odlučio da ostane na jednoj zameni guma i pogrešio. Ferštapen je krenuo u poteru i prvo prestigao Valterija Botasa i 13 krugova pre kraja krenuo u poteru za Hamiltonom kojeg je dva kruga pre kraja prestigao i stigao do pobede. Iza Hamiltona je kao treći stigao Serhio Perez takođe iz Red Bula koji je presstigao Botasa koji je ostao četvrti. Meklaren je zaozeo šeto i šesto mesto zahvaljujući Landu Norisu i Danijelu Rikardu.

Confirmation of the top 10 finishers in France 👀#FrenchGP 🇫🇷 #F1 pic.twitter.com/5q92zslAfB

— Formula 1 (@F1) June 20, 2021

Ferštapen je ovom pobedom povećao vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 131 bod, 12 više od Hamiltona. Treći je Serhio Perez sa 84 poena, a na četvrtoj poziciji se nalazi Lando Noris sa 76 bodova ispred Botasa sa 59 bodova.

Italija je bez problema dobila i Tursku i Švajcarsku, a kako igra, Vels danas (18.00) neće predstavljati nikakav problem, iako Ostrvljani u meč ulaze sa sjajna četiri boda. Kvot na Azure je 1,52, a na duplu šansu X2 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Vels.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jovana Đorđević, supruga Filipa Đorđevića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.