VN Belgije: Hamilton na pol-poziciji

Izvor: BKTV News, 25.Avg.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN Belgije: Hamilton na pol-poziciji

Vozač Mercedesa startovaće sa prvog mesta u Spa Frankošampu

Iza Britanca će startovaati njegov konkurent u borbi za titulu, Sebastijan Fetel. U poslednjem delu kvalifikacija samo su njih dvojica uspeli da završe brzi krug pre pogoršanja vremenskih uslova, pa će u trku sa trećeg mesta krenuti Esteban Okon iz Fors Indije, koji je bio skoro tri sekunde sporiji od branioca titule.

Iz drugog startnog reda, pored Okona, startovaće i drugi vozač indijske ekipe, Serhio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Perez. Prvih deset kompletirali su Grožan, Raikonen, Ferštapen, Rikardo, Magnusen i Botas, s tim što će Botas zbog promene motora startovati sa začelja, a na deseto mesto će uskočiti Pjer Gasli.

QUALIFYING CLASSIFICATION: @LewisHamilton scores a 78th career pole at a rainy Spa #BelgianGP ?? #F1 pic.twitter.com/HhhEX34zPc

Prvi u generalnom plasmanu je Luis Hamilton sa 213 bodova, 24 više od Sebastijana Fetela. Daleko od borbe za titulu su drugi vozači Ferarija i Mercedesa, Raikonen (146) i Botas (132), kao i dvojac Red Bula, Rikardo (118) i Ferštapen (105).

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.