VELIKA BORBA I PREOKRET: Rune savladao Sinera i plasirao se u finale u Monte Karlu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 22:55

VELIKA BORBA I PREOKRET: Rune savladao Sinera i plasirao se u finale u Monte Karlu

Za titulu će igrati protiv Andreja Rubljova.

Danski teniser Holger Rune plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu pošto je posle preokreta i dva sata i 42 minuta igre savladao sa 2:1 (1:6, 7:5, 7:5) Italijana Janika Sinera. Rubne će u finalu igrati protiv Andreja Rubljova koji je savladao Tejlora Frica u prvom polufinalu.

Nije delovalo posle prvog seta da će Rune biti taj koji će otići u finale. Siner je igrao odlično i sa dva uzastopna brejka u četvrtom i šestom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gemu brzo rešio prvi set u svoju korist. Međutim, u drugom je Rune odlično počeo i u drugom gemu uspeo da oduzme Sineru servis iskoristivši četvrtu brejk loptu i povede sa 3:0. Kontrolisao je Danac set, ali je potom devetom gemu u kojem je servirao sa set pretrpeo brejk, da bi potom propustio i dve set lopte na Sinerov servis koji je stigao do 5:5. Ipak u 12. gemu je Rune uspeo da iskoristi drugu brejk i set loptu i stigne do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu su na startu oba tenisera čuvala svoj servsi, da bi u četvrtom gemu Siner spasio tri brejk lopte. Sve do osmog gema nije bilo novih brejk prilika da bi Rune propustio još dve u osmom gemu. Međutim, Danac je dočekao novu prilikiu u 12. gemu i iskoristio odsmah prvu brejk loptu za trijumf i plasman u finale.

Pogledajte kako izgleda Ivana Ikardi Rivero, sestra Maura Ikardija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.