VAN GAL: Belgija je lepa zemlja...

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 17:34

VAN GAL: Belgija je lepa zemlja...

Uvek zanimljivi Holanđanin.

Selektor Holandije Luj Van Gal poznat je kao čovek koji nema dlake na jeziku, pa su mu i konferencije interesantnije nego kod drugih trenera.

Ovoga puta tema je bila upražnjeno mesto na klupi Belgije koja je otpustila Roberta Martineza posle ispadanja sa Mundijala.

- Belgija je prelepa zemlja sa veoma prijateljskim ljudima. Imaju i prelepu plažu Knoke. Već sam mislio o tome! - nasmejao se 71-godšinji Van Gal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Potom je istakao da ovde samo zbog Holandije.

- Ovde sam sa Holandijom. Došli smo ovde da osvojimo Svetski kup. Imamo još četiri utakmice do kraja. Rekao sam, ako osvojimo titulu, biće i ponuda, jer ovo je oportunistički svet. Videćemo. Za sada, još nismo prvaci sveta. I ako je verovati medijima u Holandiji, nećemo ni biti.

Mnoge je šokiralo ispadanje Belgije, ali ne i Van Gala.

- Šta je tu iznenađujuće? Dobili smo dva poslednja meča protiv njih. Imaju sjajne fudbalere koji igraju dobro, imaju individualni kvalitet, ali u mojim očima bitan je jedino tim. Utakmicu protiv Hrvata je trebalo da dobiju. Fudbal nije samo u tehnici, takrici, u argumentima, morate da imate i malo sreće. I sudije igraju svoju ulogu. Na naše tri utakmice, takođe se pričalo o odlukama sudija.

Kada je reč o meču osmine finala, sa Amerikancima, veoma je jasan.

- Ostajem koncentrisan na taj meč sa Amerikancima. Želim da ubedim svoje igrače da mogu da postanu prvaci sveta. Ovde sam već godinu i po. Ako počnem da pričam o drugim zemljama, igrači mi neće verovati. Što se tiče tima SAD, energični su, imaju snažne igrače. Teški su za bilo koga. Američki fudbal se razvija brzinom svetlosti. Daćemo sve od sebe da ih pobedimo - zaključio je selektor Holandije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.